Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde dolandırıcıların tuzağına düşen yaşlı adam, banka görevlileri sayesinde 10 bin lira dolandırılmaktan son anda kurtarıldı. Banka görevlisi, dolandırıcıların son olarak kendisi ile telefonda görüştüğünü ve 'Biz günde 500 bin lira para alıyoruz. 10 bin lira almasak önemli' değil dedikten sonra küfürler etmeye başladığını ve ardından telefonu kapattığını söyledi.

Olay şehir merkezinde bir banka şubesinde meydana geldi. Nizamettin Yoldaş (55) isimi vatandaş, savcı diye tanıtan kişinin kendisini aradığını, cep telefonundan terör örgütü mensupları ile görüşüldüğü ve bu kişileri yakalamak için bankaya 10 bin lira yatırmasını istedi. Vatandaş da parayı yatırmak için banka şubesine gitti. Para yatıracağını söylediği banka memuru durumundan şüphelenmesi üzerine Nizamettin Yoldaş'ın telefonunu alarak arayan şahısla konuşmaya başlayınca olayın dolandırıcılık olduğunu ortaya çıktı.

Durumun polislere bildirilmesi üzerine bankaya gelen polislerle konuşan banka görevlisi, dolandırıcı ile telefonda görüştüğünü ve olayı anladıklarını söylemesinin ardından dolandırıcının kendisine 'Biz günde 500 bin lira para alıyoruz. 10 bin lira almasak önemli' değil dedikten sonra küfürler etmeye başladığını ve ardından telefonu kapattığı ifade etti. Nizamettin Yoldaş ise ilk kez başına böyle bir olayın geldiğini kaydetti.

Olayda dolandırılmaktan son anda kurtarılan Nizamettin Yoldaş isimli vatandaş ifadesi alınmak üzere Ereğli ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldü.