Bursa'nın Yenişehir ilçesinde polis merkezine müracaat eden bir kişi, evlenme vaadiyle Ağrı'dan gelen kadın ve teyzesinin çarşıda 16 bin 500 liralık altınlarla kaçtığını söyledi. Cumhuriyet savcısı, dolandırıcılık olayı ile ilgili soruşturma başlattı.

Yenişehir Polis Merkezi Amirliği'ne gelen A.Y., evlilik vaadiyle dolandırıldığını öne sürdü. A.Y., olayı şöyle anlattı: "Yaklaşık bir hafta önce tanıdığım bir arkadaşım aracılığı ile Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde evlenmek için bir kadın buldum. Annemle birlikte Doğubeyazıt'a gittik. Açık kimliğini bilmediğim H. isimli bayanla tanıştık, anlaştık. Bayanın ağabeyine süt parası verdim. Sonrasında H. ve teyzesi ile Yenişehir'e geldik. Evlilik için alışverişe başladık. Kuyumcudan 16 bin 500 liralık altın aldım. Bir süre sonra H. ve teyzesi çarşıda ortadan kayboldu."

Öte yandan Ertuğrulgazi Polis Merkezi Amirliği'ne başvuran Y.Y. ise kendisini polis olarak tanıtan cep telefonundan arayan erkek şahıs tarafından bin lira dolandırıldığını söyledi. Olayla ilgili savcılık soruşturma başlattı.