İzmir ve çevre illerde ortaya çıkan nakliyeci kılığındaki hırsızlar, kamyona yükledikleri mallarla ortadan kayboluyor. Yaşanan hırsızlık olayı, malzemelerin gitmesi gereken yerlere ulaşmamasıyla ortaya çıkıyor.

En son kurban, Manisa’nın Alaşehir ilçesinde faaliyet gösteren B.T. isimli salamura turşu firması oldu. B.T., Ankara’daki müşterisine mal göndermek için İzmir’in Işıkkent semtindeki bir nakliye firmasını arayarak kendisine TIR ayarlamasını istedi. Nakliye firması malzemeyi götürecek TIR’ı ayarlayarak Alaşehir’deki fabrikaya gönderdi.

Perşembe günü akşam yaklaşık 100 bin TL değerindeki 17 ton salamura yaprağı yükleyen TIR, malzemelerle birlikte fabrikadan ayrıldı. Aradan geçen zamana rağmen salamura yüklü TIR’ın Ankara’daki toptantıcıya ulaşmaması üzerine şüphelenen fabrika sahibi ve TIR’ı ayarlayan nakliye firması, araca ve araç şoförüne ulaşmaya çalıştı. Ancak telefonların kapalı olması nedeniyle salamura yaprakla yola çıkan TIR sürücüsüne ulaşılamadı. Bunun üzerine polis ve jandarmaya haber verildi. Güvenlik kamerası görüntüleri ve plaka sorgulaması sonucunda TIR’ın üzerinde takılı olan 06 SB…. plakanın çalıntı bir kamyona ait olduğu ortaya çıktı. Malları çalan şoförün kimliğinin de sahte olduğu anlaşıldı.

İzmir’de son dönemde nakliyeci kılığındaki kişilerce aynı yöntemle çok sayıda hırsızlığın gerçekleştirildiği, televizyon, demir, gibi maddi değeri çok yüksek malların çalındığı öğrenildi. Nakliyeci kılığındaki hırsızların aynı kişi olup olmadığı ve yakalanması için araştırma başlatıldı. Malları çalınan firma sahipleri, emniyet güçlerinden yardım isteyerek ürünlerinin bulunmasını ve hırsızların yakalanmasını istedi.