Beylikdüzü’nde meydana gelen dolandırıcılık olayı ‘dost kazığı’ sözünü akıllara getirdi. 30 ton çekirdeğini 11 yıllık arkadaşı için kendi elleriyle kamyona yüklediğini söyleyen Bahadır Köroğlu, dolandırıldığını öne sürdü. Savcılığa şikayette bulunduğunu belirten Köroğlu, dostu tarafından mağdur edildiğini söyledi.

İddiaya göre geçtiğimiz günlerde, Yakuplu Mahallesi Kervansaray Caddesi’nde kuruyemiş ve gıda işi yapan Bahadır Köroğlu (30) iş yerini 11 yıllık arkadaşı C.Ö.’ ye devretmek için anlaştı. Ödeme yapılmadan dükkana gelen C.Ö., depoda bulunan 30 ton çekirdeği satarak parayı Bahadır Köroğlu’na vereceğini söyledi. C.Ö.’nün bu teklifini kabul eden Köröğlu 120 bin lira değerindeki çekirdeği kendi elleriyle kamyona yükledi. Köroğlu’nun çekirdeklerini kamyona yükleyen C.Ö., o günden bu yana ortalıktan kayboldu. Daha sonra dolandırıldığını anlayan Köroğlu durumu savcılığa bildirdi.

Başından geçen olayın film sahnelerini aratmayacağını belirten Köroğlu, “Uzun senedir tanıdığım bir arkadaşıma ortağımla beraber bu firmayı devretme kararı aldık. Kendisi talip oldu. Geldi görüşmeleri yaptık fiyat konusunda anlaştık. Tabi güvendiğimiz için notere giderek satış işlemini gerçekleştirdik. Bu arada biz tescil işlemini yaptırmadık. Depoya birlikte geldik. Depoda yaklaşık 30 ton ham çekirdeğimiz, 4 ton pirinç vardı. Bizimle birlikte geldi buradan yüklemeleri yaptı. Bizimde o gün ödememiz var bu şahıstan para almamız lazım. ‘Birkaç saat içerisinde geleceğim’ dedi. Ondan sonra ortalıktan kayboldu.” ifadelerini kullandı.

Kendi elleriyle malını dolandırıcıya teslim ettiğini anlatan Köroğlu, “İşin en komik tarafı tanıdığımız biri satışımızı da yaptık. Buraya geldi ‘ben bu malları satıyım. Parasını da size veriyim’ dedi. Bizde olur dedik. Kamyonları çağırdı bizde kendi elimizle kendi mallarımızı yükledik. Şuan şurada gördüğünüz gibi satacak hiçbir şeyimiz kalmadı. 30 ton çekirdeğimizi götürdü hatta bizde yüklemeye yardım ettik. Yani yaklaşık 120 bin TL değerindeki çekirdeğimiz ve 20 bin TL değerindeki pirinç gitti. Tescili durdurduk. Savcılığa gittik. Ama sonuçta mağduriyetimiz var. Bu arkadaşlar bizim elimizde hiçbir şey bırakmadılar.” açıklamasını yaptı.

Köroğlu, şikayetlerinin ardından savcılığın şahsı yakalamak için çalışma başlattığını ifade etti.