Bursa'nın Yıldırım ilçesinde polis merkezine başvuran Y.B., hukuk bürosundan arandığını belirterek, 'Dolandırılmışsın' diyen kişi tarafından dolandırıldığını söyledi.

Osmangazi ilçesinde işyerine gelen kadına fal baktıran esnaf, bin 100 lirasının çalındığını belirterek polis merkezine müracaat etti. Merinos Polis Merkezi Amirliği'ne başvuran Ş.B., Alemdar Mahallesi'ndeki işyerine gelen kimliği belirsiz kadın tarafından bin 100 lirasının alındığını söyledi. Olayla ilgili ifade veren Ş.B., "İşyerinde oturduğum esnada bir kadın geldi. Önce el açarak para isteyince 1 lira verdim. Falıma bakabileceğini söyleyince elimi uzattım. Cebimdeki paraları çıkarıp elime almamı istedi. Cebimdeki 50 liralık iki rulo halindeki 2 bin 200 lirayı çıkardım. Falcı kadın, elimdeki paraları kontrol etti, bazılarını eline aldı. Sonra kadınlar ayrılınca arkadaşımın ikazı üzerine parayı saydım. Paramın bin 100 lira eksik olduğunu farkedince polis merkezine geldim. Beni dolandıran kadından şikayetçiyim." dedi. Cumhuriyet savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

'DOLANDIRILMIŞSIN' DİYEREK DOLANDIRDI

Bursa Emniyet Müdürlüğü Ertuğrulgazi Polis Merkezi Amirliği'ne başvuran Y.B. ise hukuk bürosundan aradığını belirterek, 'Dolandırılmışsın' diyen kişi tarafından bin 800 lira parasının çalındığını söyledi. Y.B., yaşadıklarını şöyle anlattı: "Esenevler Mahallesi'nde ikamet ediyorum. Cep telefonumu arayan bir bayan, Ankara Çankaya'da faaliyet gösteren bir hukuk bürosundan aradığını söyledi. Daha önce hesabımdan para çekilerek dolandırılmış olduğumu anlatan bayan, savcılıktan gelen talimatla bu parayı faizi ile birlikte hesabıma yatıracaklarını söyledi. Bu paranın bin lira olduğunu dile getiren bayan, parayı yatırmak için kredi kartı bilgilerimi istedi. Bunun üzerine kart numarası ve şifresini bayana verdim. Bir süre sonra kontrol ettiğimde hesabımdan bin 800 lira çekildiğini fark ettim." Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.