Nevşehir’e bağlı merkez Çiftlik köyüne 3 Haziran Çarşamba günü akşam saat 19.30 civarı, yaklaşık 20 dakika yağan şiddetli dolu ekili zirai alanlarda maddi zarara sebep oldu.

Dolu yağışının şiddetli sağanak yağışa dönüşmesi ile sel baskını yaşanan ekili zirai alanlarda maddi zarar meydana geldi. 4 Haziran günü, sabahın ilk ışıkları ile tarlalarında giden Çiftlik köyü sakinleri, şiddetli dolu ve sağanak yağmur yağışı sonucu ekili zirai alanlarda gördükleri manzara karşısında şok oldu.

Nevşehir merkeze 27 km mesafedeki Çiftlik köyü sakinleri, ekili alanlardaki zararlarının boyutlarını ifade etmek ve maddi kayıplarının tanzimi için İl Tarım Müdürlüğüne müracaat etti. İl Tarım Müdürlüğünden hiçbir yetkilinin köylerine incelemede bulunmak için gelmediğini iddia eden köylüler ikinci şoku, ekili tarlalarına Devlet Destekli Tarım sigortası (TARSİM) yapılmadığını öğrendiklerinde yaşadılar.

Adının Mustafa D. olduğu öğrenilen Çiftlik köyü sakini, çaresizliklerini şu sözlerle dile getirdi; “Çarşamba günü akşam aniden dolu ve sağanak yağış ile ekili alanlarımız sel baskınına maruz kaldı. Ertesi gün köylüler toplanarak Nevşehir Tarım il Müdürlüğüne zararımızın incelenmesi için müracaat ettik. Fakat ne gelen ne arayan soran oldu. Ben Ziraat Bankasından zirai kredi kullandım. İlk kullandığım kredi de tarlam otomatik olarak banka tarafından TARSİM sigortası yapıldı. İkinci defa zirai kredi kullandım zannediyordum ki ilkinde olduğu gibi bu defa da ziraat bankası tarafından TARSİM sigortası yapıldı. Ancak bugün müracaat ettiğimde sigortamızın yapılmamış olduğunu öğrendik. Ne seçim zamanı oy istemek dışında köyümüzün yolunu bilmeyen siyasi iktidar ne de yerel tv’lerden beklediğimiz ilgiyi göremedik. Köyümüzde 3 bin dekar ekili zirai alanımızı dolu ve sel vurdu. Bütün emeklerimizi dolu vurdu, sele kapılıp gitti. Çaresiziz, yetkililerden ilgi ve zararımızın karşılanması için yardım elini uzatmalarını bekliyoruz.”