10 Mayıs’ta Almanya'dan başlayan Dostluk ve Barış Rallisi'nin Türkiye ayağı devam ediyor. 250 araçlık konvoy, yarışmanın 4. etabı kapsamında Hitit Medeniyeti'nin başkenti Çorum'a geldi.

17 farklı ülkeden 250 araç ve 550 katılımcı ile Avrupa'dan başlayıp Ürdün'de bitecek Allgau-Orient Dostluk ve Barış Rallisi'nin Çorum etabı tamamlandı. 'Sfenkse Selam' etabı kapsamında Boğazkale ve Alacahöyük’teki ören yerlerini ziyaret eden ralliciler, Çorum için organize edilen sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirdi. Geceyi Çorum’da geçiren 550 sporcu, fuar alanında verilen startın ardından Ankara’ya gitmek üzere yola çıktı.

Yarışma hakkında bilgi veren Orient Ralli İkinci Başkanı Nadir Serin, 10 Mayıs’ta Almanya’dan yola çıktıklarını ve 13 Mayıs’ta İstanbul’a ulaştıklarını söyledi. İstanbul’un ardından Çankırı etabını da tamamladıklarını anlatan Serin, "Yarışmanın 4. etabı olarak Çorum'a geldik ve birkaç sosyal projemiz vardı. Bu kapsamda müzik aletleri ve bazı köy okullarına bilgisayar hediye ettik. Bugün ise start vererek Ankara’ya gitmek üzere yola çıkıyoruz. Ankara’nın ardından Uşak’a, oradan Manisa ve Muğla’ya uğrayarak, Mersin’e gideceğiz. Mersin’den gemi ile İsrail’e geçeceğiz. İsrail’den Filistin’e ve oradan da final yeri olan Ürdün Ölüdeniz’de yarışmayı tamamlayacağız. Sonra da uçak ile geri döneceğiz” bilgisini verdi.

Çorum fuar alanında düzenlenen törende start verilerek konvoy Ankara’ya gitmek üzere yola çıktı.