Arnavutköy'de yeğenini döven kişilerle tartışan Mehmet Nuri Özbay, hem dayak yedi hem de aldığı bıçak yarası sonucu öldü. Özbay'ın ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili olarak gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 3 şüpheliden 1’i tutuklandı.

Arnavutköy’de 13 Mart’ta meydana gelen olayda, Mehmet Nuri Özbay (50) yeğenini döven kişilerle konuşmak istedi. Ancak bu kişilerle aralarında çıkan tartışmada amca Özbay, hem dayak yedi hem de koltuk altından bıçaklanarak ağır yaralandı. Arnavutköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Özbay'ın, tüm müdahalelere rağmen ölmesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği bünyesinde soruşturma başlatıldı.

Yapılan incelemelerde cinayetin sebebi de ortaya çıktı. İddiaya göre, Özbay’ın yeğenin işlettiği ayakkabı dükkanına Faruk Ç., 14 bin lira vererek ortak oldu. Ancak iki ortak arasında anlaşmazlık yaşandı. Faruk Ç. (28) durumu ağabeyleri Fatih (30) ve Fahri (50) Ç.’ye anlattı. Üç kardeş Mehmet Nuri Özbay’ın yeğenini darp etti. Olaydan haberdar olan Mehmet Nuri Özbay, yeğenin döven 3 kişiyle mahalledeki kıraathanede karşılaştı. Aralarında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Ölümle sonuçlanan kavga bu sırada yaşandı. Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, kavgaya karıştığı iddia edilen 3 kişiyi göz altına aldı.

Alınan ifadeler ve toplanan delillerden sonra Özbay’ı bıçaklayanın Fahri Ç. olduğu tespit edildi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Fahri Ç. tutuklanırken, Fatih Ç. ile Faruk Ç. ise serbest bırakıldı. Ancak Fatih Ç. hakkında Adli Kontrol hükümleri uygulanmasına karar verildi.