23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Down sendromlu öğrencilerin zeybek gösterisine sahne oldu.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 23 Nisan kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir'in Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başladı. Müdür Sarıdemir, kutlamada dünyada çocuk bayramı kutlayan tek ülkenin Türkiye olduğunu, bunu da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e borçlu olduklarını söyledi. Kutlama etkinlikleri kapsamında öğrenciler Esra Varol ve Fatma Özer günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu.

Etkinlik kapsamında Beyaz Lale Engelliler Yaşlılar ve İhtiyaç Sahipleri Derneği Engelliler Halk Oyunları Grubu yöresel halk oyunlarından kesitler sunarak zeybek oynadı. Down sendromlu Emre Çalkan'ın Cumhuriyet Meydanı'nda yöresel kıyafetlerle zeybek oynamasını kutlamaya gelenler alkışlarla destek verdi. Engelli öğrencilerin zeybek oyunu sonrası Hacı Şayeste Mustafa Güneş Ortaokulu Halk Oyunları Grubu yöresel halk oyunlarından kesitler sundu.

PROTOKOL ÖNÜNE YATAN KÖPEK

Kutlama etkinliklerinde protokol önüne yatan bir sokak köpeği görevliler tarafından uzaklaştırılmak istenmesine karşı bir türlü yerinden kaldırılarak uzaklaştırılamadı. Daha sonra bir genç köpeğe yiyecek vererek meydandan uzaklaştırdı. Meydanda kutlamalara Manavgat halkı ilgi göstermedi. Halkın kutlamaları izlemesi için meydana dizilen sandalyeler boş kaldı.