DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, siyasi iktidarın ötekileştirme siyasetinin ülkeyi bölünme noktasına getirdiğini söyledi.

Siyasi iktidarın, kendi saltanat kayığını sürdürebilmek için hayali düşmanlar üreterek kin, nefret, aşağılama, korkutma, sindirme, ayrımcılık, algı ve ötekileştirme siyasetiyle toplumda onarılması zor yaralar açtığını belirten Çakmak, iktidarın, ötekileştirme siyasetinin yegane panzehirinin Çanakkale ruhu olduğunu kaydetti. Parti binasında Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü ile ilgili açıklama yapan Çakmak, Cumhuriyet'in 92. yılında ülkenin bölünme noktasına gelmesinin üzüntü verici olduğunu ifade etti.

92 yıllık Cumhuriyet tarihi süresince toplumda hiç bu kadar keskin uçlara doğru savrulma olmadığını vurgulayan Çakmak, siyasi iktidarın, kendi ayıplarını örtbas etmek için Türk yargısının gen yapısıyla oynayarak toplumu ayakta tutan 'adalete güvenme duygusunu' yok ettiğini söyledi. Siyasi iktidarın sonunun geldiğini ve 7 Haziran'da çocuklarına özgür bir dünya bırakmak isteyen herkesin ülkenin totaliter bir rejime dönüşmesine son vermesi gerektiğinin altını çizen Çakmak, "Siyasi iktidar kendi ayıplarını ve suçlarını örtbas etmek için milletin zekasıyla alay ederek, 15 aydır paralel yapı yalanıyla sürekli algı operasyonu yapıyor. İktidarın, kin, nefret ve adam kayırmacı siyaseti toplumdaki kutuplaşmayı artırdı. Toplumsal birlikteliğin yegane reçetesi atalarımızın Çanakkale'de hayata geçirdiği Çanakale ruhu. Ülkemizin Çanakkale ruhuna ihtiyacı var." diye konuştu.