Demokratik Sol Parti (DSP) Serik İlçe Başkanı Yusuf Öztürk, domates fiyatının 70 kuruş olmasının üreticinin oksijen çadırında olduğu anlamına geldiğini söyledi.

Öztürk, yaptığı açıklamada girdi maliyetleri yüksekliğinden örtüaltı serada bir kilogram domatesin maliyetinin 80 kuruş olduğunu belirtti. Öztürk, üreticinin emeğinin hakkını alması için domatesin en az 1,7 lira olması gerektiğini kaydetti.

Domates fiyatlarıyla ilgili açıklama yapan Öztürk, Türk çiftçisinin son 20 yılın en kötü sezonunu yaşadığını önlem alınmazsa önlem alınmazsa bu kış Antalya'dan İstanbul, İzmir ve Ankara hallerine turfanda sebze gitmede sıkıntıların yaşanabileceğine dikkat çekti. Serik bölgesinde örtüaltı sebze üreticisinin en önemli sorunlarından birininde elektrikteki KDV yüksekliği olduğunu dile getiren Öztürk, örtüaltı sebze üretiminde elektrikte KDV'nin kaldırılması gerektiğini ifade etti.

DOMATES FİYATLARI ARTMAZSA SERALARDA ÇÜRÜMEYE BIRAKACAĞIZ

AK Parti iktidarının başta Suriye olmak üzere 'komşularla sıfır sorundan' 'sırf sorun'a gelmesiyle Antalya'da yetiştirilen sebze ve meyvenin komşularına ihracat edemediğinin altını çizen Öztürk, şu açıklamada bulundu: "Çiftçi ve örtüaltı sebze üreticisi bu iktidar döneminde olduğu kadar perişan olmadı. Çiftçi çift yönlü zarar içinde. Paramız 10 ay içinde uluslararası para birimleri karşısında yüzde 30 değer kaybetti, oradan bir zararımız oldu, doların artmasıyla girdi maliyetleri de arttı ikinci bir zararımız var. Üçüncü zararımız da komşularımızla sırf sorunlu olduğumuz için domatesi başta Rusya olmak üzere çoğu komşumuza satamıyoruz. Bu iktidar köyüyü çiftçiyi perişan ettik. Domatesi geçen yıl bu mevsimde 2 lirada sattık. Domates fiyatlarında artış olmazsa önümüzdeki günlerde Serik'te seralarda domatesi çürürtme eylemi başlatacağız."