Gaziantep’te yeni yapılan Şahinbey Sanayi Sitesi’nde dükkan alamayan esnaflar Şahinbey Belediyesi’ne yürüdü. Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile görüşmek isteyen sanayi esnafına polis biber gazı ile müdahale etti. Çıkan olaylarda bir esnaf gözaltına alındı.

Gaziantep’te yeni yapılan Şahinbey Sanayi Sitesi’nde ihaleye girmelerine rağmen dükkan alamayan sanayi esnafları, Şahinbey Belediyesi’ne yürümek istedi. Dükkan alamayan 85 esnafa diğer esnafların da destek vermesi ile toplanan yüzlerce kişi yürüyüş yaptı. Şahinbey Belediyesi önüne gelen esnaf, daha önce Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun kendilerine söz verdiğini dile getirerek; 5 yıl ödemesiz, 10 yılda ödenecek dükkan fiyatlarının, şimdi yarısının peşin kalanının da 2 yılda kendilerinden istenmesine tepki gösterdi. Daha önce metrekaresi 750 liradan satılan dükkanların şimdi 2 bin TL’ye satıldığını açıklayan esnaflar, Tahmazoğlu ile görüşmek istediler.

"TEFECİ BAŞKAN" DİYEREK TAHMAZOĞLU'NU PROTESTO ETTİLER

Kendilerinden TEFE-TÜFE istendiğini belirten esnaflar 'Tefeci başkan', 'Faizci başkan', 'Tahmazoğlu istifa' sloganları attı. Mustafa Ökten isimli bir esnaf, “Biz dükkanlarımızı istiyoruz. Bizden TEFE-TÜFE istiyorlar. Dükkan alamayan arkadaşlar mağdur ediliyor. Biz hakkımızı istiyoruz. Bize ilk fiyattan vermek istemiyorlar. 140 bin TL olan dükkanlar bize 300 bin liraya mal oluyor. O kadar paramız olsa biz bu işi yapmayız. Başkan bizim sorunlarımızı dinlemedi.” dedi.

Uğur Delihan isimli esnaf da ihale şartlarının değiştirildiğine dikkat çekerek, “Tahmazoğlu, kalfalara kadar dükkan verileceğini söyledi. 850 kişiye dükkan sattı. Bu kişilere yüzde 20’si peşin, geri kalanı ise 10 yılda ödenecek. Biz de herkesin aldığı gibi dükkan almak istiyoruz. Şu an bizden yarısı peşin, geri kalan yarısını ise 2 yılda istiyorlar.” diyerek tepkisini ortaya koydu.

"BELEDİYE Mİ EMLAK BÜROSU MU?"

Belediyenin ticarethane olmadığını söyleyen Mehmet Ay isimli vatandaş ise “Belediyenin amacı insanlara hizmet vermek. Burası emlak bürosu değil. 1 yıl önce metrekaresi 750 TL olan iş yerlerini yüzde 20’si peşin geri kalanı ise 10 yıl ödemeli şeklinde verildi. Ama şu anda yarısı peşin diğer yarısı ise 2 yılda alınacak. Bizim amacımız üzüm yemek, bekçi dövmek değil.” açıklamalarına yer verdi. Polis ekipleri, Şahinbey Belediyesi’ne yürümek isteyen esnafa biber gazı ile müdahale etti. Çıkan olaylarda bir esnaf gözaltına alındı.