Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, Okmeydanı'ndaki olaylarla ilgili, "Türkiye üzerinde kirli oyun oynandığını belirterek, oyunları bozmak için herkesin duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Altun, AA muhabirine, ülkede birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu belirterek, yaşanan olayları "tuzak ve tezgah" olarak gördüğünü ifade etti.

"Masum bir gencin Cemevi'ne silah yöneltilerek vurulması, çok büyük bir acı" diyen Altun, şöyle konuştu:

"Bir insanın hedef alınarak öldürülmesi ayrı bir skandal. Ülkemizin üzerinde kirli oyunlar oynanmaktadır ve planlanmaktadır. Bu oyunları bozmak için herkesin duyarlı olması gerekmektedir. En başta siyasetçiler ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin duyarlı olması gerekiyor. Bu tezgahları düzenleyen bazı gruplar olabilir. Toplumun içerisinde sorun yok."

Ayırımcılığın geçmişten beri körüklendiğine dikkati çeken Altun, "Bu durum, tabana kadar indirilmeye çalışılıyor. Birlik ve kardeşlikten bahsedilirken sadece slogan atıldığını görüyoruz. Nefret unsurları yaratılıyor. Kendisi gibi olmayanı düşman olarak gören bir anlayış yaratılmaya çalışılıyor. Bu zihniyeti şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz" dedi.