Almanya Başbakanı Angela Merkel, cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tebrik mesajı gönderdi.
Merkel'in gönderdiği mesajda, Almanya ve Türkiye'nin yakın ve güven içinde işbirliğinin olduğunu belirtilerek,  "Ülkelerimiz arasındaki dostça ilişkileri sizinle beraber tüm vatandaşların yararına sürdürmek ve derinleştirmek benim özel isteğim" ifadesini kullandı. 
Halihazırda Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgede zorluklarla mücadele ettiği belirtilen mesajda, bu konuda Türkiye'nin büyük önem taşıdığı vurgulandı.
Angela Merkel, gönderdiği mesajda Başbakan Erdoğan'a yeni görevinde başarı, dayanıklılık ve güç diledi.
NAZARBAYEV'DEN KUTLAMA

Kazakistan Cumhuriyeti Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev Erdoğan'ı tebrik etti.Kazakistan Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Sizin başkanlığınızdaki Adalet ve Kalkınma Partisi'nin engin emekleri neticesinde Türkiye'nin büyük başarılara ulaştığına tüm dünya şahittir. Kazakistan ile Türkiye arasındaki kardeşlik ilişkilerinin halklarımızın refahı için daha da güçlenerek stratejik işbirliğinin derinleşeceğine inancım tamdır."
DESTEĞİNİZİN DEVAM EDECEĞİNE İNANCIMIZ TAM

Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Hicran Kazancı da yazılı açıklamasında, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçimini kazanmasını, "30 Mart yerel seçimlerinde halk tarafından verilen güvenoyunun devamı" olarak nitelendirdi.
Kazancı, şunları kaydetti:
"Başbakanlığınız sırasında Ortadoğu'da barış ve istikrarın tesisi için gösterdiğiniz olağanüstü çabaların cumhurbaşkanlığınız döneminde daha da artacağı kanısındayız. Ayrıca, Irak Türkmenlerine bugüne kadar vermiş olduğunuz desteğin ve yardımın da önümüzdeki dönemde devam edeceğine inancımız tamdır."
BARZANİ'DEN KUTLAMA

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, resmi olmayan seçim sonuçlarına göre cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak tebrik etti.
MAKEDONYA CUMHURBAŞKANI'NDAN KUTLAMA MESAJI

Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tebrik mesajı gönderdi.
İvanov, gönderdiği mesajda, Türk halkının cumhurbaşkanlığı görevi için Başbakan Erdoğan'a güvenoyu verdiği haberini büyük bir mutlulukla karşıladığını belirterek, ''Şahsım ve vatandaşlarım adına, cumhurbaşkanı seçilmenizden dolayı sizi tebrik eder, büyük sorumluluk isteyen bu görevi başarıyla yerine getirmenizi dilerim'' ifadesini kullandı.