Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, “Bu seçime Yozgatlı esnaf akşam siftahsız kepenk kapatırken, Yozgatlı çiftçi çocuğunu evlendiremezken, 1150 odalı sarayda keyif süren, saraydaki sultanın hırsları yüzünden, sırları yüzünden gidiyoruz.” dedi.

MHP Yozgat Seçim Karargah Bürosu açılışında konuşma yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, AK Parti hükümetlerini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirdi.

Durmaz, “Herkes soruyor ve herkes kafasına göre bir şey anlatıyor bu seçime neden gidildiğini. Bu bir cümle ile söylüyorum; bu seçime Yozgatlı esnaf akşam siftahsız kepenk kapatırken, Yozgatlı çiftçi çocuğunu evlendiremiyorken, 1150 odalı sarayda keyif süren, saraydaki sultanın hırsları yüzünden, sırları yüzünden gidiyoruz. Başka bir şey değil. Bunlar çok iyi biliyorlardı ki bir seçim hükümeti kurulması halinde yolsuzluk dosyaları ertesi gün açılacak ve her şey ortaya saçılacaktı.”diye konuştu.

"HIRSIZLIKLARI KAPATMAK İÇİN TÜRKİYE’Yİ HÜKÜMETSİZ BIRAKTILAR"

Hırsızlıkları kapatmak için Türkiye’yi hükümetsiz bıraktıklarını ifade eden MHP Genel Başkan Yardımcısı , şunları kaydetti: “İşte bunu önlemek için ne yapıp ettiler Türkiye’yi hükümetsiz bıraktılar. Türkiye’yi kendi talepleri doğrultusunda azınlık hükümetiyle seçim hükümeti adı altında AKP azınlık hükümetiyle tekrar seçime götürdüler. Cenabı Allah şahidimiz olsun ki AKP bize koalisyon teklifiyle gelmemiştir AKP bize azınlık hükümetimize destek verir misiniz demiştir. 'Bizde hayır milletimiz sizin hükümet olmanıza müsaade etmemiştir, tek başına hükümet olamazsınız koalisyon yapmalısınız' dedik. Bizden erken seçim için destek istediler bizde 'Türkiye’nin şartları ağırlaşmıştır dolayısıyla erken seçim önceliğimiz değildir koalisyon kurmalısınız' dedik. Anayasa gereği kurulacak hükümete üye verirmisiniz dediler, biz 'PKK’nın siyasi uzantıları hiçbir şekilde yan yana gelmeyiz dedik' Şimdi bizim hayır dediklerimiz bunlar, bunlara CHP evet dedi mi, hayır. Bizim hayır dediklerimizin daha fazlasına CHP’de hayır dedi. Peki AKP neye hayır dedi. Sizin verdiğiniz bazı sözlerden kuşkulanıyoruz. Siz Türkiye’yi adım adım bölünmeye götürecek özerklik gibi sözleri vermişsiniz, onun için gelin birlikte Anayasanın ilk 4 maddesine kayıtsız şartsız sahip çıktığımızı deklare edelim ne yazıyordu orada Türkiye Cumhuriyeti milli üniter bir devlettir, bölünme kabul etmez bir bütündür, başkenti Ankara’dır dili Türkçedir, bayrağı da ayyıldızlı albayraktır.”

"MÜSLÜMAN HIRSIZLIKLA ANILMAZ"

“Soruyorum buradan hani hani canı sıkıldıkça bir yerlere yüklenen bir Cumhurbaşkanı var ya Ey Obama diyordu, Ey Putin diyordu bu ara sesi kısıldı hiç birisine bir şey diyemiyor.” diyen Sadır Durmaz, “Ey Erdoğan, onun kuklası Davutoğlu ve onun adaletsizlik bakanı gücün yetiyorsa gel bunlara niye hayır dediğini bu millete açıkla. Dediler ki biz çözümden vazgeçemeyiz. Siz Müslüman mütedeyyin bir parti diyorsunuz ama samimi insanları kandırıyor oylarını alıyorsunuz. Müslüman hırsızlıkla anılmaz Müslüman hırsızlıkla yapmaz. Gelin 17-25 Aralık dahil her türlü hırsızlık ve yolsuzluğun üzerine gidelim dedik 'hayır' dediler, o paralel yapının bize kurduğu bir darbe dediler. 'Her gün meydan meydan dolaşıp 400 milletvekili isteyen Cumhurbaşkanı, herkesin Cumhurbaşkanı olsun gelsin herkesi eşit mesafede anayasal görevlerini hakkıyla yapsın ama sadece AKP’nin Cumhurbaşkanı gibi davranıp 400 milletvekili istemesin' dedik. Biz cumhurbaşkanının konumunu tartışma konusu yapmayız. İşte bunun için bizim hayır dediklerimiz milletimizin bekası birliği, dirliği için yararlı olan gerekli olan şartlardır.” diye konuştu.

"100 MASUM İNSAN ÖLÜMÜNDE GÜVENLİK ZAFİYETİ YOKSA İNSANLIK YOK BUNLARDA"

Ankara’da canlı bombanın patlatılması sonucu 100 masum insanın ölmesinde güvenlik zafiyeti olduğunu vurgulayan MHP Yozgat Milletvekili, sözlerini şöyle sürdürdü: “Terör azdı Türkiye’nin Ankara’nın kalbine Başkenti'ne ateş ettiler. Ne diyorlar efendim güvenlik zafiyeti yok. Adam 930 kilometreden Rakka’dan bombaları sarmış gelmiş Ankara’nın göbeğinde bombaları patlatmış, 100 masum insanın canına kıymış Cumhuriyet tarihinin en büyük terör eylemini gerçekleştirmiş ve güvenlik zafiyeti yok diyorlar. Burada güvenlik zafiyeti yoksa insanlık zafiyeti var insanlık yok bunlarda. Cumhurbaşkanı 'her olayda istifa olur mu' diyor. Sen daha 3 ay önce Meksika’ya yaptığı ziyarette ABD’de 3 Müslüman katledildi. Meksika’dan bağırıyordun, neredesin Obama niye sorumluluk almıyorsun, bu insanların canı size emanettir. Seçilmişler olarak bizim böyle bir sorumluluğumuz vardır diyordun neredesin Erdoğan ne zaman sorumluluk alacaksın ne zaman hatalarını kabul edeceksin bu milletten özür dileyeceksin.”

"PKK İLE SABAH AKŞAM PAZARLIK YAPANLARDAN YERLİ VE MİLLİ OLUR MU"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 550 yerli ve milli milletvekili söylemlerine atıfta bulunan Durmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Şimdi yine başladı meydan meydan ve muhtarlarla da toplantılarla efendim '550 milletvekili istiyorum' diyor. Ama nasıl milli ve yerli olacakmış. Sen ne yapacaksın milli yerliyi senin kendinin milli ve yerli vasfın var mı ki sen kendin 550 milletvekili istiyorsun. PKK ile sabah akşam birbirine yüz sürüp pazarlık yapanlardan milli ve yerli olur mu? Andımızı yasaklayanlardan yerli ve milli olur mu? Ne mutlu Türküm yazılarını dağlardan taşlardan kaldıranlardan milli ve yerli olur mu? Sıkışınca bayrağa sarılıp milliyetçiliğe atıf yapanlar rahatlayınca Kandil'e yüz sürüp milliyetçiliği ayaklar altına alanlardan milli ve yerli olur mu? Millilik kim Tayyip Erdoğan kim AKP kim. Allah’ınızı severseniz elinizi vicdanınıza koyun. Millilik AKP ile gece ve gündüz gibidir. Milliliğin AKP ile yakından ve uzaktan ilgisi yoktur. Yine 4 milletvekili adayı çıkardılar. Birinci sıra adaletsizlik bakanı ama çözüme övgüler dizen, çözümün ne kadar yarlı olduğunu anlatan İmralı’daki cani başına sekreterya ayarlayan çözümcü adaletsizlik bakanı. Birisi çözümün mimarlarından son sıradaki yolsuzlukları aklayanlardan hırsızların avukatı. Diyarbakır’a kadar gidip orada baro başkanı sıfatı ile özerkliğin çözümüne destek verendir. Takdir Yozgatlıların biz ülkesini milletini seven bu ülke için uygulanan bu ülke için gözyaşı döken, bu ülke için millet için hüzünlenen 3 diğer arkadaşımla birlikte sizlerin emrinde Yozgat’ın ve bu ülkenin emrinde hizmet etmek için huzurlarınızdayız. Ne Mutlu Türküm diyene."

Konuşmaların ardından MHP Yozgat Seçim Karargah Bürosunun açılışı dualarla yapıldı.