Türkiye’nin yerel yönetim Oscar'ları olarak bilinen ve bu yıl 7.'si düzenlenen Yerle Yönetimler Ödülleri’nde Edremit Belediyesi, "Kentiçi Ulaşım" projesiyle yüzlerce belediye arasında birinci oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde düzenlenen törende Edremit Belediyesi’nin ödünlü, Başkan Kamil Saka aldı.

Özel Kalem Dergisi tarafından düzenlenen 7. Yerel Yönetim Ödülleri'nin töreni, Süleyman Demirel Salonu’nda yapıldı. Türkiye'deki birçok büyükşehir ve il belediyesinin yanısıra metropol ilçe belediyelerinin de katıldığı değerlendirmede Edremit Belediyesi, Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün kendi olanakları ile hazırlanan "Kentiçi Ulaşım" projeseyle birinci oldu. Başkan Saka, “Kentiçi ulaşımı, tüm vatandaşlar ortak kullanıyoruz. Bir kente gittiğimizde ya da bizim kentimize bir vatandaş geldiğinde, öncelikle kentiçi ulaşımla tanışıyor. Bu yüzden kentiçi ulaşımı tüm yayalardan araçlara, bisiklet ve motosikletlere kadar hepimiz için düzenli bir hale getirmeliyiz. İlçemizde uygulamaya ön hazırlığını yaptığımız projemizin dikkat çekmesi ve bu güzel ödüle layık görülmesinden dolayı tüm Edremitliler adına mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim.” dedi. Saka, ödül alan projenin 2015 yatırım yılı içerisinde hayata geçirileceğini ifade ederek, “Projeyi hazırlayan Belediyemiz Strateji Geliştirme Müdürlüğü personeline, bu ödül törenini düzenleyen Özel Kalem Dergisi’ne ve bizleri bu ödüle layık gören tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Kamil Saka ile birlikte Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş'ın da katıldığı törende ayrıca yine Balıkesir'in Ayvalık Belediyesi, sosyal sorumluluk dalında “Zeytin Çekirdekleri” projesiyle ödüle layık görüldü.