Balıkesir'in Edremit Belediyesi tarafından, ilçede geçen yıl beş plaja verilen mavi bayrakları çoğaltmak için çalışmalara başlandı. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) yetkilileri tarafından, mavi bayrağa aday noktalarda inceleme yapıldı.

Temiz denizin sembolü olarak TÜRÇEV tarafından verilen mavi bayrakların arttırılması için Edremit Belediyesi tarafından çalışmalara başlandı. Geçen yıl ilçe sahillerinde Heramis, Özdemir Kent Sitesi önü, Antandros, Altıner Otel ve Kervansaray Otel plajları olmak üzere beş noktaya verilen mavi bayrakların, bu yıl çoğaltılması hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda TÜRÇEV Ege İlleri Mavi Bayrak Koordinatörlüğü tarafından, aday olan yerlerde incelemeler yapıldı. Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkililerinin evsahipliğinde, TÜRÇEV Ege İlleri Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş öncülüğündeki ekip, plajları dolaşarak kriterlerle ilgili inceleme ve denetimde bulundu. Koordinatör Karataş, deniz suyu değerlerinden cankurtaran hizmetlerine, plaj, duş, tuvaletler ve temizlik başta olmak üzere 31 başlıkta değerlendirmeler yapıldığını, kriterlere uygun olması durumunda mavi bayrak verildiğini ifade etti. Edremit sahillerindeki mevcut mavi bayraklı yerler ve aday noktalarda yapılan denetimlerin olumlu geçtiğini, bu değerleri koruması durumunda Edremit’teki mavi bayraklı plaj sayısında artış olabileceğini söyledi.

Mavi bayraklı plajların turizm için önemli olduğunu ifade eden Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka da, “TÜRÇEV tarafından geçtiğimiz yıl ilçemizde beş ayrı noktaya mavi bayrak verilmişti ancak biz, ilçemiz genelindeki tüm plajlarımızın mavi bayraklı plajlar gibi düzenli, temiz ve yurttaşlarımızın daha rahat faydalandıkları alanlar olması için çalışıyoruz.” dedi. Başkan Saka, Zeytinli Dalyan’dan başlayıp Altınoluk Mıhlı’ya kadar uzanan Edremit sahillerinde mavi bayrak sayısının çoğaltmayı hedeflediklerini ifade etti.