Ege Üniversitesi öğrencisi ve Ülkü Ocakları temsilcisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun hayatını kaybettiği olayla ilgili hastanede tedavisi tamamlanan M.D., sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Böylece olayla ilgili gözaltına alınan 7 kişiden 1’i tutuklandı, 1 kişinin de arandığı öğrenildi.

Ege Üniversitesi'nde geçen cuma günü çıkan kavgada öldürülen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Çakıroğlu'nun cenazesi, binlerce kişinin katılımıyla tekbirlerle son yolculuğuna uğurlanmıştı. Kavgada bıçakla yaralanan Nurullah S.'nin pazartesi günü Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisi tamamlandı. Taburcu edilen Nurullah S., bekleyen bir polis ekibi tarafından gözaltına alınarak Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Nurullah S. ile birlikte işlemleri tamamlanan 6 kişi de adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili savcılığın da, dosyayla ilgili gizlilik kararı aldığı belirtildi.

Gözaltındaki 6 şüpheliden 5’i adli kontrol altına alınmaları, 1 kişinin de tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüphelilerden N.S. tutuklandı, diğer şüpheliler ise adli kontrol kapsamında serbest bırakıldı.

SON ZANLIDA SERBEST

Bu arada şüphelilerden bugün İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi tamamlanan M.D. adliyeye sevk edildi. M.D., sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü ve 1 kişinin de arandığı öğrenildi.