Bizim okullarımız, bizim çocuklarımız" sloganıyla yola çıkan İzmirli bir grup dağcı,Milli Eğitim Bakanlığı’na ait köy okullarından ihtiyacı olanların duvarlarını boyuyor ve küçük tadilatlarını yapıyor. Üç ay önce en uzak ilçelerden olan Kiraz’a bağlı Sarısu köyünün ilkokulunu onarıp boyayan dağcılar, bu kez de Kınık ilçesinde iki köy okulunu baştan aşağı elden geçirdi. Kendilerini, "Eğitim Gönüllüsü Dağcılar Grubu" olarak adlandıran dağcılar, Arpadere İlkokulu ile Çanköy İlkokulu’nu, yeni eğitim öğretim yılına hazırladı.

Hafta sonu iki köyde kamp kuran eğitim gönüllüsü dağcılar, iki okulun da iç ve dış boya ve badanasını yaptı, kırık camlarını ve ahşap tavanlarını onardı, demir parmaklıklarını, bayrak direklerini boyayıp küçük tamiratlarını yaptı. İki gün süren çalışmalar kapsamında dersliklerdeki perdeler ve arızalı lambalar değiştirildi, sıralar örtülerle kaplandı. Boya ve tadilat işlemlerinin ardından okulların temizliğini yaparak yeni eğitim öğretim dönemine hazır hale getiren dağcılar, öğrencilere de ayakkabı, kıyafet, kırtasiye malzemesi ve oyuncaklar hediye etti. Boya ve tadilat işlerini meraklı gözlerle seyreden öğrenciler de zaman zaman çalışmalara yardım ederek, kendi okullarını boyamanın mutluluğunu yaşadı. Çanköy Mahallesi Muhtarı Abdürrahim Kocabıyık ve Arpadere Mahallesi Muhtarı Adem Gürle de gönüllü dağcılara teşekkür etti.

Proje sorumlusu olan dağ rehberi ve emekli öğretmen Mustafa Kızılca, bu çalışmaları gönüllüler, destekçiler ve sponsorlar sayesinde yaptıklarını söyledi. Kızılca, “Dağcılık veya doğa yürüyüşleri sırasında sürekli köylerden geçer, köy halkıyla ve çocuklarla iç içe oluruz ancak o çocukların büyük kentlerdeki yaşıtlarıyla aynı şartlarda eğitim alamadıklarını görmek, her defasında bizi üzerdi. Eğitim gönüllüsü dağcı arkadaşlarımızla böyle bir proje başlatarak ihtiyacı olan köy okullarını belirlemek, elimizden geldiği kadar fiziki şartlarını iyileştirmek, öğrencilerimizin bir nebze de olsa rahat ortamda eğitim almalarını istedik. İlk olarak dört ay önce Kiraz’a bağlı bir dağ köyü olan Sarısu köyünün ilkokulunun boya badana ve tamirat işlerini yapmıştık. Bu defa da iki günde toplam 35 öğrencisi bulunan iki okulun boya badana ve tamirat işlerini yaparak, yeni eğitim öğretim dönemine hazır hale getirdik. Bu çalışmalarımızda çevremizden büyük destek gördük. Eğitim için birer tuğla koymak isteyen gönüllü ve destekçi dostlarımız boya vererek, kitaplar alarak, oyuncaklar göndererek bize destek oldular. Eğitime yapılan yatırım, geleceğimize yapılan yatırımdır. Çalışmalarımız devam edecek.” dedi.