Kadıköy’de Eğitim Sen ve Birleşik Haziran Hareketi’nin düzenlediği eylemde, laik eğitim ve zorunlu din derslerinin kaldırılması için yürüyüş yapıldı. Protestocular, sık sık iktidar aleyhine slogan attı.

Boğa Meydanı’nda toplanan eylemciler, ‘Laik eğitim istiyoruz’, ‘Zorunlu din dersleri kaldırılsın’, ‘Ana dilde eğitim istiyoruz’ şeklinde sloganlar attı. Sık sık hükümet aleyhine de sloganlar atan eylemciler, Bahariye Caddesi’nden Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kadar yürüdü.

Grup adına açıklama yapan Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Turgut Yokuş, “12 Eylül darbeci zihniyetinin günümüzdeki temsilcisi olan AKP iktidarı, başta eğitim sistemi olmak üzere toplum yaşamın bütün alanlarını kendi siyasal ideolojik hedefleri doğrultusunda tetikçi, baskıcı ve otoriter uygulamalar üzerinden tüm topluma dayatmaktadır. Yıllardır özellikle eğitim sistemi üzerinde hayata geçirilen ve pedagoji bilimine tamamen aykırı olan bilim düşmanı politikalar ve uygulamalar, geçtiğimiz 12 yıl içirişinde hiç olmadığı kadar artmıştır.” dedi.

Zorunlu din derslerinin kaldırılmasını isteyen Yokuş, “Eğitimde 4+4+4 dayatmasından sonra gündeme getirilen karma eğitimi kaldırma girişimleri, öğrencileri imam hatiplere yönlendirme, normal okullar içerisinde imam hatip sınıflarının açılması, reşit olmayan kız çocuklarının zorla başının kapatılmasına, ders kitapları ve müfredatta dini söylemlerin kullanılması ve son olarak içeriği itibariyle din şurası şeklinde gerçekleştirilen 19. Milli Eğitim Şurası’nda alınan kararlar bizler için bardağı taşıran son damla olmuştur.” ifadelerini kullandı.

Eylemciler, basın açıklamasının ardından deniz yoluyla Eminönü’ne geçmek üzere ayrıldı.