Eğitim-İş Sendikası Afyonkarahisar Temsilcisi Ümit Kılçar, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde çok sayıda vatandaşın ölümüne ve yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi.

Kılçar, yaptığı açıklamada gelinen süreçte AKP iktidarının kararsız ve iradesiz dış politikalarının önemli bir rolü olduğunu savundu. Kılçar, “Terörü kendilerine araç edinenler, siyasal iktidarın ödün veren tavrından da güç alarak, bu tür eylemleri gerçekleştirmek için cesaret bulmaktadır. Bu saldırı, ülkemizin uluslararası terörün hedefi haline geldiğini bir kez daha ortaya koymuştur.” dedi.

Kılçar, “Suriye’de yaşanan iç savaş karşısında AKP hükümetinin adeta emperyalizmin taşeronluğuna soyunarak yürüttüğü yanlış dış politika ülkemizi felakete sürüklemektedir.” ifadelerini kullandı. Hükümetin bir an önce, halkın ve sınırların güvenliğini sağlamak için gereken tedbirleri alması konusunda uyardıklarını belirten Kılçar, hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilediklerini kaydetti.