Bursa’nın Mudanya ilçesinde Mütareke İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olan İbrahim Kızılkaya’ya bir öğrencinin velisi tarafından filli saldırıda bulunulması, eğitim sendikaları tarafından kınandı.

Mudanya’nın Güzelyalı Siteler Mahallesi’nde bulunan Mütareke İlkokulu’nda meydana gelen üzücü olay, üçüncü sınıfta okuyan öğrencinin bir davranışından dolayı sınıf öğretmeni İbrahim Kızılkaya tarafından uyarılmasıyla başladı. Öğrencinin uyarılmasını ‘tehdit’ olarak algılayan veli, durumu eşine bildirdi. Bunun üzerine okula gelen veli, sınıf öğretmenini dışarıya çağırarak konuşmak istedi. Veli, öğretmen Kızılkaya’ya fiili durumda bulunurken, eşi de biber gazı sıkarak olaya müdahale etmeyi sürdürdü. Öğrenci velisi tarafından saldırıya maruz kalan öğretmenin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

EĞİTİM SENDİKALARINDAN KINAMA

Olayın ardından Mütareke İlkokulu önünde basın açıklaması yapan Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Sarıgül, çocukları eğitmekten, sevgi ve gelecek inşasından başka amacı olmayan öğretmenlere yönelik saldırıların artık son bulması gerektiğini vurguladı. Eğitimciye saldırmanın aynı zamanda sevgiye, barışa, bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak olduğunu ifade eden Sarıgül, gerekli tedbirlerin alınması noktasında yetkilileri de göreve davet etti.

Sorunun sadece emniyet tedbirleri yönünden ele alınmaması gerektiğini vurgulayan Sarıgül, “Şiddetin nedenlerini ortadan kaldıracak uygulamalara ağırlık verilmelidir. Bu konuda yetkililere, velilere ve eğitim kurumlarına çok iş düşüyor.” dedi. Sarıgül, saldırı failinin hak ettiği cezayı alana kadar olayın takipçisi olacaklarının söyledi.

Bu arada, Türk Eğitim-Sen ile Eğitim-Sen’e bağlı üyelerin de destek verdiği Eğitim Bir-Sen’in açıklamasında öğretmenler, “Okula çelik yelekle gelmek istemiyoruz”, “Bakan uyuma öğretmene sahip çık”, “Öğretmenler otobüsün arka tekeri değildir”, “Öğretmene kalkan eller kırılsın” dövizlerinin yer aldığı pankartlarla saldırıyı kınadı.