Çorum’da 6 özel okul ve 4 dershanenin polis tarafından basılmasına eğitim sendikaları tepki gösterdi. Okul baskınlarının vicdanları sızlattığını belirten sendika temsilcileri, terörün okul basarak değil, okul açarak bitirilebileceğini söyledi.

Türkiye Kamu-Sen Çorum İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, terör örgütü yaftasıyla eğitim kurumlarına yapılan baskınlara tepki gösterdi. Siyasi iktidarın okul ve dershane baskınlarıyla toplumda nefret suçu işlediğini belirten Aydın, “Eğitim ve öğretimin yeni başladığı, öğrenci kayıtlarının devam ettiği bir dönemde geçici hükümetin bazı dershane ve okullara denetim adı altında baskın düzenlemesinin bir algı operasyonu olduğunu özellikle belirtmek istiyorum.” dedi.

Metre ile okul tabelası ölçmenin, çöp sepeti boyutu incelemenin bu devirde utanç verici bir durum olduğuna dikkati çeken Aydın, bu tür operasyonların Türkiye’yi gelişmiş dünya nazarında ayıplı bir ülke durumuna düşüreceğini kaydetti. Her kurumun mali denetime tabi tutulmasının normal olduğunu, ancak yasa dışı işler çevriliyormuş gibi eğitim kurumlarına çok sayıda polisle baskın yapmanın iyi niyetle alakasının olmadığını söyledi. Yapılan baskınları, söz konusu eğitim kurumlarının lekelenmesine yönelik bir faaliyet olarak değerlendirdi.

Güneydoğu'da terör örgütü PKK ve sempatizanlarının sözde ‘özyönetim, özerklik’ ilan ettiği bir dönemde eğitim kurumlarının polis tarafından basılması talimatının ahlakı bir yanının olmadığını vurgulayan Selim Aydın, “Ülkemizde AKP iktidarı ile başta terör ve yolsuzluk olmak üzere daha ciddi problemlerimiz varken, ülkemizin bir bölgesinde özerklik ilan edilmişken, devletin algı operasyonuna girmesi, iktidarın eğitim politikası çökmüşken, kronik haline gelmiş sorunlar ortadayken, bir de bu tarz uygulamalara imza atılması tamamen siyasi bir karardır.” şeklinde konuştu.

OKUL BASKINLARI VİCDANLARI SIZLATIYOR

Aktif Eğitim-Sen Çorum Temsilcilik Başkanı Adem Yücel ise polis baskınına uğrayan Özel Samanyolu Eğitim Kurumlarını ziyaret etti. Geçmiş olsun dileklerini ileten ve baskınları şiddetle kınayan Yücel, “Siyasi birtakım ihtiraslardan kaynaklı olduğu bilinen bu baskınlar başta eğitimciler olarak bizi, bu okullara güvenerek çocuklarını gönderen binlerce vatandaşı ve tüm kamuoyunu vicdanen rahatsız etmiştir. Gerekçesi ve uygulanış yöntemleri itibariyle insanların devlete olan güveni zedeleyecek çirkinliktedir.” ifadesini kullandı.

"TERÖR OKUL BASARAK DEĞİL, OKUL AÇARAK BİTİRİLİR"

Son zamanlarda artan terör eylemleri nedeniyle onlarca şehit haberi gelirken, terör suçlamasıyla okulların basıldığını ifade eden sendika temsilcisi Yücel, şöyle konuştu: “Terör okul baskınlarıyla değil, okullar açarak bitirilebilir. Memleketimizin bu güzide eğitim kurumlarına baskınlar sadece yürekleri acıtacak, vicdanları yaralayacak bir harekettir. Oysa ki biz devletten ve devleti yönetmekten sorumlu erklerden, içinde bulunduğumuz ekonomik, sosyal ve siyasal sorunlarla, yani gerçek gündemimiz olması gereken sorunlarla uğraşmasını, bu sorunları halletmede göstereceği gayreti görmek isterdik. Memlekette her gün şehit haberleriyle bir ocağa ateş düşerken, akla ziyan iddialarla özel okullara, dershanelere baskınlar düzenlemek, vatanını ve milletini seven insanları derinden yaralamaktadır. Bir an önce bu ve benzeri suçlamalarla okul baskınlarının durdurulması ve Türkiye’nin acı ama gerçek gündemindeki sorunlarının çözümüne dönülmesini istiyoruz.”

Çorum, Alaca ve Osmancık’ta polis tarafından dün gerçekleştirilen baskında 6 özel okul ve 4 dershanede arama yapılmış ve eğitim kurumlarındaki hard disk, dizüstü bilgisayarlar ve bazı evraklara el konulmuştu.