Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun ‘Sen ne biçimsin öğretmensin, insanlar dışarıda görse dilenci zannedip para verir" diyerek hakaret ettiği ileri sürülen daha sonra ise geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden matematik öğretmeni Halil Serkan Öz için Adana'da eğitimciler eylem yaptı.

Eğitim İş üyesi bir grup Cemalpaşa Postanesi önünde "Mesleğimiz onurumuzdur, öğretmenine dokunma" pankartı açtı. Eğitimciler, ‘Vali istifa’, ‘susma sustukça sıra sana gelecek’, ‘hükümetin memuru olmayacağız’ sloganları atarak, Yalova Valisi’nin görevden alınması için ise İçişleri Bakanlığı'na postaneden faks çekti.
Eğitim İş Adana Şube Başkanı Galip Reha Ertekin, "Halil Serkan Öz'ün ölümünden, sınıfta öğrencilerinin önünde onun onuruyla oynayan Yalova Valisi ve iktidara geldiğinden beri öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırma politikası izleyen AKP iktidarı sorumludur." dedi.

Yaşanan acı olayı görmezden gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın derhal istifa etmesi gerektiğine dikkat çeken Ertekin, Vali Selim Cebiroğlu'nun da görevden alınmasını istedi. Ertekin, şunları kaydetti: "Bir öğretmenin onuruyla oynamak hele de öğrencisinin karşısında vali de olsa hiç kimsenin haddi değildir. Eğitime yeterli kaynak ayırmayarak eğitim sistemimizi her yönden zaafa uğratan AKP hükümeti şimdi de kendi militanı gibi gördüğü valiler üzerinden öğretmeni itibarsızlaştırma hatta ölümlerine bile sebep olabilmektedir."