Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Haber Televizyonu’nda Özel Gündem programına konuk oldu. Programda konuşan Dumanlı, AK Parti’nin kuruluş amacına, vaatlerine, demokratik duruşuna ters düşüp kendini inkâr ettiğini ifade etti.

Ekrem Dumanlı'nın konuşmasından öne çıkanlar:

"Ben içerden bir AK Parti’nin içinden bir şey söyleyeyim. Partinin içinden önemli bir isim şöyle demişti. Vatandaş elini kaldırdı fakat tokadın şiddetinin kestiremiyoruz. Bunu onlar da gayet iyi biliyordu sebeplerini de biliyorlardı. Kimsenin başını kuma sokmasına da gerek yok. Bunun sebepleri de belli, AK Parti’nin kuruluş amacına, vaatlerine, demokratik duruşuna bir baksınlar bir de 2015‘te gelinen AK Parti’nin getirdiği Suç Ceza Hâkimliklerinden, makul şüpheden MİT yasasından bankalara el koymaya medyaya zulmetmeye kadar AK parti nereden nereye savruldu. Bunun sorumlusu kimdir ve kimlerdir? Vatandaş elini kaldırdı, kim bu vatandaş? Bir önceki seçimde AK Parti'ye oy veren vatandaşlar. AK partililerin sitem etmesine gerek yok, nankör vatandaş söylemine onlar da başlamış, yollar yaptık, havaalanı yaptığımız yerden yüzde 70 HDP‘ye oy çıktı. Bütün partiler doğar büyür ve ölür ölüm sebepleri de bellidir. Halkın çevreden merkeze doğru gelirler, çevreden merkeze doğru gelirken, yolsuzluğa usulsüzlüğe adaletsizliğe itirazla gelirler, geldikten bir dönem sonra da devlet denen mekanizma çevrede gelen ve adalet isteyen insanları dönüştürür. Kibir girer, gurur girer, yolsuzluk girer, haksızlık girer, adaletsizlik girer, mazlumken zalim olurlar, mağdurken mağrur olurlar. Adamı kibir öldürür gurur öldürür."

"MEMLEKETTE AŞAĞILANMADIK KESİM KALMADI"

"AK Parti bir yerden bir yere geldi savruldu, kendini inkar etti. Kendini inkar edince öteden beri AK Parti’ye destek veren insanları bir kısmı, eğer AK Parti bu inada devam ederse, yani neye söz vermişti? Devlet bireyi ezemeyecek. Birey devletten daha önemlidir. Devlet vatandaş içindir. Şimdi ne oldu? Kırmızı kitaplar çıktı, mavi kitaplar çıktı, devletin düşmanları oldu paralel yapılar, üçgen yapılar, dikdörtgen yapılar, Kürtleri durmadan aşağılıyorsun, Alevileri aşağılıyorsun, memlekette aşağılanmadık, alnına yafta vurulmadık kitle kalmadı dolayısıyla baştan beri destek veren insanlar Tayyip Erdoğan’a “one minute” dediler. Bir dakika hemşerim n’olyor bu gurur nedir? Bu kibir nedir? Geçmişte AK Parti'ye heyecanla oy verip de bugün yeter artık diyen insanları feryadını iyi duymak lazım, yoksa bu seçimde bir yanağa tokat geldi diğer seçimde öbür yanağa tokat gelir. İki tokat birden gelir."

"PARTİNİN İÇİNDE RAHATSIZ OLAN İNSANLARIN SAYISI ARTIYOR"

"ANAPlaşma diye bir tabir var ülkemizde, AKPleşme diye bir tabir ortaya çıkıyor, AK Parti diye bir parti vardı sonradan AKP’ye dönüştü. Kırmızı kitapla insanları korkutma nedir? Hâkimlere savcılara talimat verme anayasa orada dururken yasalar orda dururken TCK’da hükmü bile olmayan bir takım yaftalarla aşağılanması tutuklanması nedir? Özal demişti ki vatandaş bizi uyardı ama kantarın topuzu fazla kaçtı burada hiç de fazla kaçmadı. Hala AK Parti'nin içinde, biz kendimizi tanıyamıyoruz, bu parti böyle değildi, Tayyip Erdoğan da böyle değil veya biz böyle tanımıyorduk diyen insan sayısı günbegün artıyor."

"MİT’İN SÖZCÜSÜ OLARAK KONUŞUYORUM DİYEN BİR SÜRÜ TÜREDİ"

"Kiralık kalemler, üç yıl üç ay geriye gidin hayatında bir kere gazetecilik yapmamış insanlar. Gazeteci dediğiniz nerden başlar, iyi kötü bir yerinden muhabir olarak başlar. Sonra editör olur, sonra sayfada bir şeyler yapar, sorumlu olur. Sonra yazı işlerinde görev yapar. Yani bir yere gelir. Bir de ayrıca yazar vardır. Onun öyle muhabir olmasına ihtiyacı yoktur. Fikri vardır, akademisyendir, sivil toplum içerisinde bir takım aktivitelerde bulunmuştur. Şimdi ben MİT’in sözcüsü olarak konuşuyorum, diyen bir sürü türedi çocuklar var. Bunlar yazılar yazıyorlar, ekranlara çıkıyorlar, insanları tehdit ediyorlar, hayatınız hapishanelerde geçecek diyorlar. Geçen gün bir televizyon kanalına çıktım, biz bitirene kadar arkadaş 30 tane tweet atmış. Savcılık ne duruyorsunuz, diye. Savcılar hakikaten ne duruyor bu adamlarla ilgili işlem yapmıyor. İnsanların mallarına göz dikiyor. Aydın Doğan’ı tehdit ediyor açıktan. Sen kimsin demiyor kimse. Sen kimsin? Nereden türedin, nereden geldin?"