Eksen Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası Osmaniye İl Temsilciliği 'İbadet Hakkı Engellenemez' diyerek, memurların cuma namazına gidebilmesini sağlamak ve çalışma saatlerinin düzenlenmesi için imza kampanyası başlattı.

Osmaniye Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaparak imza kampanyasını başlatan Eksen Eğitimci Kamu Çalışanları Osmaniye İl Temsilcisi Selahaddin Tatlı, yaklaşık 2,5 milyon memur için çalışma saatlerinde bir düzenleme yapılmasının özellikle cuma namazı gibi farz bir ibadetin yerine getirilmesi açısından önem arz ettiğini söyledi. Cuma günleri öğle tatili saatlerinin o ildeki cuma namazı saatine göre uyarlanması gerektiğini belirten Çınar, “Ülkemizin doğusu ile batısı arasında ciddi yerel saat farkının bulunmasından dolayı, bu düzenlemenin valilikler tarafından yapılması doğabilecek sorunların önüne geçecektir. Din ve vicdan özgürlüğü kişilerin sahip olması gereken dini bir haktır. Bu hakkı karşılamak devletimizin başlıca görevidir. Dolayısıyla taleplerimizin yöneticiler tarafından lütuf olarak değil, Anayasa'da belirtilen ‘din ve vicdan özgürlüğü’ kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz”. dedi.

Özellikle eğitim çalışanları, öğrenciler ile askeri kurumlarda çalışan sivil memurlar, Müslümanlar için en temel ibadetlerden biri olan cuma namazı ders saatine denk geldiğinden dolayı büyük sıkıntılar yaşandığını belirten Tatlı, “Kamu çalışanlarının cuma namazı sorunun çözüme kavuşturulması için bugün Türkiye genelinde, üyelerimizin katılımı ile basın açıklaması yaparak imza kampanyasını başlatmış bulunuyoruz. İmza kampanyamız 20 Şubat 2015 Cuma gününe kadar sürecek. Toplanan imzalar muhatap kurum ve kuruluşlara tarafımızca iletilecektir." diye konuştu.