Elazığ'daki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Harput Bakım Sosyal ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki 4 kız çocuğunun cinsel taciz ve şiddete maruz kaldığı iddiasıyla ilgili Elazığ Valiliği'nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada konu ile ilgili idari soruşturma başlatıldığı ve adı geçen merkez müdürü ile iki personelin görevine son verildiği belirtildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada:"İlimiz Harput Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında bazı basın yayın organlarında 12/03/2015 tarihinde yer alan haberlere ilişkin olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması zaruri görülmüştür.

İlimiz Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Harput Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde, 2007- 2012 yılları arasında bazı kamu görevlileri tarafından merkezde kalan bazı kız çocuklarına cinsel istismar ve tacizde bulunulduğu iddiaları ile ilgili olarak, Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından 11/03/2014 tarihinde adli soruşturma başlatılmış olup, soruşturma halen devam etmektedir.

Konu ile ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ve Valiliğimizce idari soruşturma başlatılmış, soruşturmanın selameti bakımından adı geçen Merkez Müdürü ile 2 personel bugün itibari ile görevlerinden uzaklaştırılmıştır.

Gerek adli gerekse idari tahkikat titizlikle yürütülmekte olup, gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır." denildi.