Elazığ’da, emniyet tarafından asayiş uygulaması yapıldı. Elazığ merkez ve on ilçede 665 polisin katılımi ile eşzamanlı olarak umuma açık 164 iş yeri, il ve ilçe merkezlerinde denetimler yapıldı.

Elazığ emniyetinden yapılan açılamada: "Kentin huzur ve asayişini sağlamak amacıyla ‘Huzur 23 Genel Asayiş Uygulaması’ gerçekleştirilmiştir. Umuma açık iş yerleri ve eğlence merkezlerinde yapılan denetimler sonucunda 1927 şahıs sorgulanmıştır. Haklarında çeşitli suçlardan dolayı aranma kaydı olan 5 kişinin yakalama işlemleri yapılmıştır. 13 iş yerine çeşitli maddelerden idari işlem uygulanmıştır.Ayrıca yapılan trafik uygulamalarında 15 araç sürücüsüne çeşitli maddelerden idari para cezası kesilmiştir." denildi.

Öte yandan yapılan Elazığ’a bağlı 10 ilçede yapılan uygulamalar kapsamında 1316 şahıs sorgulandı. Hakkında aranma kaydı olan bir kişinin yakalandığı ve yapılan yol kontrolleri sonucunda ise bir aracın trafikten men edildiği, 8 araç sürücüsüne de çeşitli nedenlerden idari para cezası kesildiği belirtildi.