Mersin’in Silifke ilçesinde mahalle aralarındaki ve yol kenarlarındaki elektrik direklerinin lambalarının sökülmesi vatandaşın tepkisini topluyor.
Özellikle Silifke’nin Uzuncaburç Mahallesi kırağı bucağı mevkii sakinleri cami önündeki lambaların bile söküldüğünü, gece camiye gelmek isteyen vatandaşların karanlıktan nedeniyle zor anlar yaşadıklarını söyledi.

Elektrik paralarını ödediklerini ve sokak lambalarının neden söküldüğüyle alakalı gelen Toroslar Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi elemanlarına sorduklarında çelişkili cevaplar aldıklarını belirterek, "Biri yenisini takacağız diyor, diğerine sorduğumuzda bakanlıktan emir var diyor, bir başkası ise bana sök dediler söküyorum nereden bileyim nedenini” diye çelişkili cevaplar veriyorlar. Sadece bizim değil tüm Silifke’nin Mahalle ve köy yollarındaki sokak lambalarının sökülmesine karşı çıkıyoruz. Biz elektrik dağıtım şirketi yetkililerine sesleniyoruz. Önce işinizi düzgün yapın bakın buradaki trafo yıllardır açık durumda ve elektrik kaçağı var. Burada çocuklar var burada hayvanlar geziyor. Allah korusun birine bir şey olancamı değiştireceksiniz. Sarkan telleri bile biz kendimiz taş atıp birbirine ayırarak gerdiriyoruz. Telefon telleriyle elektrik teli birbirine değiyor ve çıkan poyrazla birlikte yangın çıkmasından korkuyoruz bu nedenle yine bu iki teli de kendi yöntemlerimizle ayırdık. Bütün bunlar yetkililerin görevi. Biz elektrik paramızı ödüyoruz. Orada da devlete olan vergilerimizi veriyoruz. Verdiğimiz verginin karşılığını hizmet olarak istiyoruz." diye konuştu.

Vatandaş bunun yanı sıra, gündüz yanan sokak lambalarına da tepki gösterdi.

TEDAŞ yetkilileri ise aydınlatma yönetmeliği gereğince böyle bir çalışma içersine girdiklerini belirttiler.