Adana'da elektrik kesintilerine esnaf da isyan etti. Çadırcısından simitçisine ondan elektrik motoru sarana onlarca esnaf havanın iyi olduğu günlerde kesinti yapılmasının işlerine büyük sekte vurduğunu söyledi.

Elektrik kesintileri hayatı olumsuz yönde etkilerken en çok etkilenen kesim ise genellikle esnaf oluyor. Sebebi olmayan kesintiden dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını ve günlü teslim edecekleri siparişlerde zorluk yaşadıklarını anlatan çadır terzisi Adil Yalçıner, "Sürekli yağmur yağdı o yağmurlarda iş yoktu otuyordu millet, esnaf hep kan ağlıyordu. Niye o zaman kesilmedi de şimdi tam havalar güzelleşti tam iş yapılacak zaman cereyanlar kesiliyor. Genel kesiliyor bir de." dedi.

Devletin elektrik kesintilerine çözüm bulmasını isteyen Yalçıner, esnafların da düşünülmesini isteyip, "Hiç kimse düşünmüyor esnafın ne olacağını. Siparişlerimiz var, hep bekliyor üst üste. Tam işler açıldı, cereyan kesildi. Ondan sonra da devlet vergi bekler milletten. Yazıklar olsun bu işe." diye konuştu.

Elektrik motorlarının sargı işlerini yapan bobinajcı Süleyman Yıldırım, elektrik kesintilerinden dolayı atölyenin karanlık olduğunu bu sebeple acil yetiştirmeleri gereken motor sargılarını sokakta yapmak zorunda kaldıklarını anlattı. Yıldırım, "Niye bu kadar uzun kesiliyor, şu saat olmuş hala enerjimiz yok." diyerek tepki gösterdi.

Unlu mamuller işletmecisi Hasan Barış, iki saatten bu yana süren elektrik kesintilerden dolayı simit pişiremediklerini söyledi. Hazırladıkları onlarca simidin ziyan olacağını anlatan Barış, "2 saattir elektrik kesik simitler ziyan oldu, pişiremiyoruz, perişan olduk." dedi.

Bu arada elektrik kesintisinden çalışmayan trafik lambalarından dolayı şehir içinde araç sürücüleri büyük sıkıntı yaşadı. Kuralları kendi isteklerine göre uygulayan sürücüler zaman zaman yayalara zor anlar yaşattı.