4 gündür elektriklerinin kesik olduğunu iddia eden Ortaköy ve Alibeyköy mahalleleri sakinleri UEDAŞ binasına geldiler. Özel güvenlik ve mahalle sakinleri arasında yer yer gerginliklerin yaşandı. Mahalle sakinleri 4 gündür yıkanamadıkları, buzdolaplarındaki yiyeceklerin bozulduğu ve evlerde soğukta oturduklarını ifade ettiler. 

Kandil akşamı banyo yapamadıklarını iddia eden köylüler, dere suyu ile abdest aldıklarını kaydetti. Köy yollarının kapalı olmadığını ifade eden mahalle sakinleri, “Yeter ki gelsinler biz sırtımızda taşırız yollarımızda bir gram kar yok” ifadelerinde bulundular. UEDAŞ binasına girmek isteyen vatandaşlara özel güvenlik görevlileri engel olurken olaya müdahale eden emniyet görevlileri, mahalle muhtarları ile UEDAŞ yitkililerini buluşturdu. Yetkililer ile görüşen köylüler olay yerine geldikleri otobüsler ile köylerine geri döndü.

UEDAŞ'A EK SÜRE TANINDI

Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş “Yarına kadar ek süre tanındı. 22 köyde elektrik yok. Daha önce böyle bir şey yaşanmadı. Şaşırtıcı bir durum. Burada mağduriyet söz konusu. Biz gerekli yerlere ve valiliğe konuyla ilgili bilgilendirme yaptık. Bize söz verdiler. Yarın akşam elektriksiz köy kalmayacak” dedi.