Yozgat Emniyet Müdürü Saim Akpınar, dolandırıcıların, vatandaşı telefonla arayarak sağlık sigortası hizmeti aldıklarını iddia ederek dolandırmaya çalıştığını, vatandaşların kesinlikle bu gibi kişilere inanmamaları uyarısında bulundu.

İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda ülke genelinde vatandaşları telefonla arayarak dolandırmaya çalışan kişilerin yakalanması için teşkilat olarak ciddi çalışma içerisinde olduklarını belirtti. Vatandaşları farklı numaralardan arayan şahısların, daha önceden sağlık sigortası hizmeti alındığı, bununla ilgili ellerinde telefon kaydı olduğunu beyan ederek genel olarak vatandaşlardan çeşitli miktarlarda para isteyerek dolandırmaya çalıştıklarına dikkat çeken Emniyet Müdürü Akpınar, şöyle dedi:

"Telefonla arayan kişiler, bu parayı ödememeleri durumunda kendilerinin icra yoluyla bu paranın masrafı ile birlikte kendilerinden tahsil edileceğini beyan ederek, vatandaşlarımızı psikolojik olarak baskı altına alarak dolandırıyor veya dolandırmaya teşebbüs ediyor. Son günlerde de bu ve benzeri türde dolandırıcılık olaylarının ülke genelinde artış gösterdiği görülmektedir. Bu kapsamda vatandaşlarımızı çeşitli numaralardan arayarak sağlık veya sigortacılık hizmeti aldığınızı beyan ederek para talep eden şahıslara itibar etmeyerek, konunun polise veya jandarmaya bildirilmelerini istiyor ve bu telefonlardaki kişilere kesinlikle inanmamalarını istiyoruz."