Emniyet Teşkilatı Çalışan ve Emekli Mensupları ile Teşkilat Mensupları Yakınları Platformu üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin(TBMM) Dikmen kapısında toplanarak, AK Parti hükümetinin özlük haklarının biran önce ciddi bir şekilde ele alarak, düzeltilmesini istedi. Eğer sesleri duyulmaz ise, 2015 seçiminde aileleriyle birlikte 2,5 milyon oy potansiyeline sahip polis teşkilatının bugüne kadar görülmemiş tepkiyi göstereceği uyarısı yapıldı.

TBMM’nin Dikmen Kapısı'nda toplanan Emniyet Teşkilatı Çalışan ve Emekli Mensupları ile Teşkilat Mensupları Yakınları Platformu üyeleri, yanlarında getirdikleri pankartları burada açarak basın açıklaması yaptı.
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın da destek verdiği basın açıklamasında hükümete eleştiriler getirildi.
Aylık 180 saat çalışma saatinin baz alındığı görev gereği çalışılması zorunlu olan hallerde çalışana saat başı ek mesai ödemesi gerektiği belirtilen açıklamada, "Bütün yasal mevzuatta belirtilmesine rağmen Emniyet Taşkilatı Mensupları,12/24 saat esasına göre çalışmakta,ve hiçbir mesai ücreti ödenmeden, aylık en az 240 saat çalıştırmaktadırlar. Normal şartlarda yüzde 50 daha fazla çalıştırılan polisler, bu da yetmezmiş gibi, başta İstanbul, İzmir, Ankara olmak üzere birçok bölgede çoğu zaman 12/12 saat esasına göre çalıştırılmakta olup aylık çalışma saatleri 300 saatin üzerindedir, yine buna karşılıkta hiçbir ek mesai ücreti ödenmemektedir.” denildi.

"POLİSLERİN EN BÜYÜK BEKLENTİSİ EK GÖSTERGELERİN 3600’E ÇIKARILMASI"

Aylık ücretleri, çalıştırdıkları dönemde ek tazminatlarla desteklendiğinden,emekli olduklarında ek göstergeleri çok düşük olduğundan dolayı aldıkları ücretin yüzde 60 oranında düştüğündenden polis emeklilerinin çok ciddi sıkıntılar çetiği aktarılarak, polislerin en büyük beklentisinin, ek göstergelerin 3600’e çıkarılması ve emekliliklerinde bir nebze de olsa biraz rahat bir nefes alması olduğu kaydedildi.
Özlük haklarının biran önce ciddi bir şekilde düzeltilmesi ve defaaten her siyasi dönemde verilen taahhütlerin artık yerine getirilmesini beklediklerine vurgu yapan emniyet mensuplarınun açıklaması, “Temsil edeceğini vaad ederek meclise giren halen mevcut milletvekilleri vardır. Mevcut milletvekilleri eğer sesimizi duymamazlıktan gelir ve ek gösterge düzenlemeleriyle ilgili gereken katkı verilmez ise mensuplarımız ve ailelerimiz ile birlikte yaklaşık 2,5 milyon oya sahip olan bu teşkilat kendini temsil edecek, bağımsız aday çıkaracaklarını şuandan itibaren konuşmaya başlamış durumdalar. Eğer yetkililer sesimizi duymaz ise 2015 seçiminde bugüne kadar polis teşkilatı tarafından görülmemiş tepkiyi gösterecektir.” şeklinde sona erdi.