Bursa’da, Meşhurlar Derneği tarafından düzenlenen “Börek Festivali” renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde, en uzun börek yarışması yarışmacılara zor anlar yaşattı.

Bursa Valiliği, Bursa’nın Meşhurları Derneği ve Hasan Usta İkizler Börek tarafından düzenlenen festival Heykel’de Kent Müzesi önünde gerçekleştirildi. Ustaların birbirinden ilginç yöntemlerle açtıkları börekler, fırında pişirilerek yarışmacıların önüne kondu.

“En Uzun Börek Yeme Yarışması”na toplam 32 yarışmacı katıldı. Yarışmacılar, 8 dakika içerisinde 9 metre uzunluğundaki böreği yemeğe çalıştı. Nefes kesen yarışma ilginç görüntüler oluşturdu. Bazı yarışmacıların boğulma noktasına geldiği yarışmayı, 4 metre börek yiyen iki yarışmacı berabere bitirdi. İkisi arasında ayrıca bir yarışma daha yapıldı.

Daha önce 2023 metrelik börek yaparak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren İkizler Börek Sahibi Hasan Acar, Amerikalıların her yıl Hamburger yeme yarışması yaparak kendi kültürlerini tanıttıklarını hatırlatarak, bu yarışma ile böreği dünyaya tanıtmak istediklerini dile getirdi.

Acar, şu bilgileri verdi: “Kilo ile değil de metre ile yarışma yapıyoruz. Çünkü dünyanın en büyük böreğini yaptık bir de en uzun böreğini yedirelim istedik insanlara. 500-600 kilo börek yapıldı. Vatandaşlarımıza dağıtacağız. Bugün şenlik börek günü. Bunu her sene yapacağız. Bursa’mızın meşhur böreğini tanıtıp, dünyaya duyurmak istiyoruz. Onlarım hamburgeri varsa bizim de böreğimiz var.”

Yarışmacılardan Murat Ergün, zorlanmadığını ama başarılı olamadığını söyledi. 4 metre börek yiyerek birinci olan Kadir Kerem de çocuğu Enes için yarıştığını, zorlandığını ancak 4 metre börek yediğini kaydetti.