NBA takımlarından Oklahoma City Tunder'da forma giyen Enes Kanter katıldığı bir söyleşide transferiyle ilgili konuştu. Takımından memnun olduğunu söyleyen Enes Kanter, “Sözleşmem bitti, Oklahoma olmazsa, gönlüm biraz daha doğu taraflarını istiyor.” dedi. Kanter, ayrıca Türkiye’de en çok ezan sesini özlediğini söyledi.

Enes Kanter, Samanyolu Lisesi’nde öğrencilerle söyleşiye katıldı. Samanyolu Lisesi’nin kendisi için çok ayrı bir yeri olduğunu vurgulayan Kanter, “İlk basketbola başladığım yer burası. Bana turnikeyi öğreten yer burası. Onun için Samanyolu Koleji'nin benim için her zaman kalbimdeki yeri çok ayrıdır.” ifadelerini kullandı.

SIFIR, BENİM İÇİN MÜTEVAZİLİĞİN NUMARASIYDI

Söyleşide öğrencilerin sorularını cevaplayan Enes Kanter, 'niye 34 numaralı formayı giydiğinin' sorulması üzerine, aslında 0 numaralı formayı almak istediğini söyledi. Kanter, şu yanıtı verdi: "0 doluymuş, Westbrook giyiyor 0 numarayı. 0 numaranın yeri ayrıdır. Hatırası vardır. NBA’ye girmeden annem, ‘oğlum, ne kadar ilerlersen ilerle, en üst seviyeye çıkarsan çık kendi her zaman sıfır olarak gör’ derdi. Sıfır da benim için mütevaziliğin numarasıydı. Westbrook’da olduğu için Türkiye’mizi, İstanbul’umuzu en iyi şekilde temsil etmek için 34 numarayı aldım.”

EN ÇOK YARDIMCI OLAN OYUNCU WESTBROOK

Enes Kanter, 'NBA’de Oklahoma City Tuner’a transfer olduktan sonra kendisine en çok yardım eden oyuncunun kim olduğunun' sorulması üzerine 'Westbrook' cevabını verdi.

OKLAHOMA OLMAZSA GÖNLÜM BİRAZ DAHA DOĞU TARAFLARINI İSTİYOR

Gelecek sezonla ilgili olarak görüşlerini paylaşan Kanter, bu sene Oklahoma City ile sözleşmesinin bittiğini hatırlattı. Kanter, "Oklahoma’dan çok memnunum. Şampiyonluğa oynayan bir takım. Ama sakatlıklarıyla beraber play off yarışından düştü. Bir dahaki sene konferans finallerine girer diyorlar. Oklahoma’da memnunum. Oklahoma olmazsa gönlüm biraz daha doğu taraflarını istiyor. Türkiye’ye daha yakın olduğu için. Şu an play off’taki favorim Cleveland.” şeklinde konuştu.

EYLÜL AYINDA MİLLİ TAKIMLA OLACAĞIM

‘Bu sene Mili Takım’da oynayacak mısın?’ sorusuna karşılık Enes Kanter şunları söyledi: "Geçen sağ dizimden, bu sene sol dizimden ameliyat oldum. Çok büyük sakatlıklar geçirdim. Bu medyada değişik çarpıtıldı. Ama zaten benim NBA’de oynama sebebim o. Türkiye’yi, milletimi, Türk bayrağını en yüksek yerde temsil edebilmek. Eğer milli takımla iyi bir derece yaparsak şu ana kadar hiç katılamadığımız olimpiyatlara katılma şansını elde edebiliriz. Onun için bu yaz Eylül ayında milli takımla olacağım.”

TÜRKİYE’DE EN ÇOK EZAN SESİNİ ÖZLEDİM

‘Türkiye’nin neyini en çok özlüyorsun derseniz herhalde ezan sesini derim’ diyen Kanter, ”NBA’ye ilk gittiğimde güzel ama çok büyük sorumluluk vardı. Temsil ettiğim şeyler, Türkiye’dir, bayrağımızdır, Samanyolu Koleji'dir, dinimizdir, kültürümüzdür. Onları en üst seviyede temsil etmeye çalışıyorum.” diye konuştu.

TAKIMI EN ÇOK YARALAYAN OYUNCU HARDEN

Savunmada kendi pozisyonunda en çok zorlandığı oyuncunun Nowitzki olduğunu kaydeden Kanter, “İmkansız demeyeyim de çok zor bir oyunu. Dirk, hem yetenekleri olarak savunması çok zor bir oyuncu. Takım olarak da bizi bu sene en çok yaralayan oyuncu James Harden.” dedi.

NAMAZ KILMAM İÇİN ODA VERDİLER

Enes Kanter şöyle devam etti: "Amerikalılar, istediğiniz dinden olun çok saygılılar. Ama sizin bunu en iyi şekilde temsil etmeniz gerekiyor. Birkaç örnek vereyim. Amerika’da helal olan et ve helal olmayan et ürünleri veriliyor. Bizim takımda da bu öyle. Ama ben bunlara anlaşılır bir dille derdimi anlattım. Helal olmayan et yemiyorum diye. Dört kulakla dinlediler. Sırf benim için bütün takıma helal et yedirmeye başladılar. O takip ettiğiniz Kevin Durant, Westbrook’tur, en son biz helal kuzu yemiştik. İkinci örnek, namaz konusu. Maçlarımız oluyordu, namaz sıkışıyor. Düşünüyorduk, ne yapsam ne etsem diye. Takımdakilerle konuştum. Gerçekten çok saygı duydular. İkindi namazını anlattım, akşam namazını anlattım. Vakitlerini anlattım. Sırf benim için maç yaptığımız yerde, hem soyunma odasında, hem antrenman yaptığımız yerde namaz kılmam için oda verdiler.”

Söyleşi sonunda Enes Kanter, okula imzalı formasını hediye etti.