Temsili olarak 11 Mayıs Pazartesi günü bir günlüğüne askerlik yapacak engelli gençler için kına eğlencesi düzenlendi.

Edirne Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nde askerlik heyecanı yaşandı. Okulda eğitim gören engelli gençler, her yıl bir günlüğüne asker oluyor. Bu kapsamda engelli öğrenciler aileleri ve öğretmenleriyle birlikte İl Jandarma Komutanlığı’nda askerlik yapıyor. Engelli gençlerin gururla askerlik üniforması giymesi ailelerine duygulu anlar yaşatıyor.

Askerlik yapamayan engelli gençlerin bu duyguyu daha iyi bir şekilde yaşaması için İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan’ın önerisiyle programın kapsamı genişletildi. Bu nedenle normal gençler için askere gitmeden önce yapılan kına eğlencesi engelli gençler için de tertip edildi. Eğlence programı öğrencilerin eğitim gördüğü Edirne Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nde yapıldı.

Temsili asker adaylarının heyecan ve gurur programına Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş da ortak oldu. Kına eğlencesinde temsili askerlerin omuzlarına Türk bayrağı asıldı. Bayrağa da gençleri uğurlama gelenler tarafından para takıldı. Ardından askerler, halk oyunları gösterileriyle davetlilere eğlenceli bir gösteri yaptı. Ardından öğretmenleri ve anneleri tarafından temsili askerlere kına yakıldı.