Engelliler devletin kendilerine ödediği maaşlarda aile ve yakınlarının gelirlerinin esas alınmasına tepkili. 163 engelli sivil toplum kuruluşu 202 sayılı 65 yaş ve üzeri ihtiyaç sahibi kişilerin ve engellilerin gelir aldığı yasa ile 2828 sayılı evde bakım geliri öngören yasanın değiştirilmesi için sokağa çıktı.

Bursa’da Fomara’da bir araya gelen engelliler her iki yasanın değiştirilmesi için Ankara’da milletvekili ve bakanlarla görüşmeler yaptıklarını, kendilerine düzenleme sözü verildiğini ancak aradan geçen 20 güne rağmen hiçbir adım atılmadığını açıkladı.

Engellilerin sesini duyurmak amacıyla hazırlanan basın bildirisini okuyan Türkiye Sakatlar Derneği Bursa Şube Başkanı Müzeyyen Yıldırım, her iki yasada da ihtiyaç sahibi bireyin esas alınmasını istediklerini dile getirdi. Yıldırım şunları söyledi: “Mevcut aile ve akrabanın gelirini esas alan yasalar temel insan hakları belgelerine aykırı olup ciddi mağduriyetler yaşatmakta. Bir engelli arkadaşımızın dediği gibi; ‘Mevcut yasalar ailelerin parçalanmasına, eşlerin boşanmasına, kardeşlerin birbirine kırılmasına ve insan onurunun kırılmasına sebebiyet vermektedir’. Yasalar ivedilikte değişmelidir. Buradan meclisimize, milletvekillerimize ve bakanlık bürokratlarına sesleniyoruz. Bu zulme son verin. Yine buradan ilan ediyoruz; taep ettiğimiz ve yüzbinlerce engelli ve yaşlığı ilgilendiren değişiklik tasarısı ivedilikle yürürlüğü girmez ise 10-16 Mayıs Engelliler haftası7nd tüm Türkiye’den Ankara’da Meclis’te çadır kurmaya geleceğiz.”
Basın açıklamasının ardından engelliler sessizce dağıldı.