CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, yazar Yaşar Kemal’i hastanede ziyaret etti. Doktorlardan Yaşar Kemal hakkında bilgi alan Karakaş, “Doktoru da ‘stabil halde yoğun bakımda’ dedi. Bir geriye gidiş olmadığını söyledi. Yoğun bakımdan bir an önce çıkmasını umut ettiklerini bunun için çalıştıklarını söyledi.” dedi.

Öğle saatlerinde yazar Yaşar Kemal’in yattığı İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gelen Ercan Karakaş ve CHP’li heyet, Yaşar Kemal’in eşini ziyaret etti. Kemal hakkında doktordan bilgi alan Karakaş, çıkışta basın mensuplarına duygularını aktardı.

Usta yazarla kişisel sohbetlerinin olduğunu ve doktorların Yaşar Kemal’i sağlığına kavuşturmak için çalıştıklarını ifade eden Ercan Karakaş, “Büyük usta Yaşar Kemal’in eşini ziyaret ettik. Onun hakkında bilgiler aldık. Kendisinin bir an önce aramıza dönmesini diliyoruz. Doktorlar çok titizlikle kendisiyle ilgileniyorlar onlardan da bilgi aldık. Yaşar Kemal Türkiye için büyük bir insan. Sadece kültür hayatımızın büyük insanı değil, Türkiye için de toplumun vicdanı kabul edilen bir insan. O bakımdan her görüşten insan için çok değerli bir insan. Onun sağlığı için hepimiz dua ediyoruz. Doktoru da stabil halde yoğun bakımda dedi. Bir geriye gidiş olmadığını söyledi. Yoğun bakımdan bir an önce çıkmasını umut ettiklerini bunun için çalıştıklarını söyledi. Ama durumunun stabil olması, gerileme olmaması durumunda doktorlar tarafından da ifade ediliyor. O bakımdan yoğun bakım süresi bittiğinde sağlığına tekrar kavuşacağını umut ediyorlar. Bundan da memnun olduk. Kendisini tekrar aramızda görmek istiyoruz. Benim de kendisiyle kişisel sohbetlerim var. O bizim aynı zamanda Yaşar ağabeyimiz. Dünya kültür alanında tanınan bir insan. “ şeklinde konuştu.

Ercan Karakaş ve CHP’li heyet, yaklaşık 1 saat süren ziyaretin ardından hastaneden ayrıldı.