Kayseri’de Erciyes yolu kar ve buzlanma nedeniyle sürücülere zor anlar yaşattı. Kameraya kar ve buz üstünde kayan, patinaj yapan araçlar takılırken, sürücülerin dikkatli olmaları isteniyor.

Kayseri il genelinde salı gecesi başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, şehir merkezinde 30 santimin, Erciyes’in zirvesinde ise 3 metrenin üstüne çıktı. Kar özellikle eğitim ve ulaşımda aksamalara neden oluyor. Okulların bugün (Perşembe) de tatil olması ve servisyerin yollara çıkmaması nedeniyle şehir içi araç trafiği önemli ölçüde hafifledi. Ancak şehirlerarası yollarda buzlanma ve kar yağışına bağlı olarak ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Kayseri’yi Ankara, Kahramanmaraş, Sivas ve Malatya’ya bağlayan kara yollarında ekipler kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Aynı şekilde kış turizm merkezi Erciyes dağ yolu da ekipler tarafından açık tutulmaya çalışılıyor. Erciyes’te kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Kayseri – Erciyes Kayak Merkezi ve Develi ulaşımını sağlayan kara yolunda yer yer buzlanmalar olduğu görüldü.

Trafik levhaları da, neredeyse yolun kenarına itilen kar kütlelerinin altında kalmış durumda. Sürücüler zaman zaman zor anlar yaşıyor. Bazı araçlar seyir halindeyken kayarken bazıları da kar ve buz üstünde patinaj yaptı. Aracını otoparka girdirmeye çalışan Adana plakalı bir araç sürücüsü, rampayı çıkamayınca geri dönmek zorunda kaldı. Yol üzerinde sokak köpeklerinin karda yiyecek araması da dikkat çekti.

Bu arada meteorolojik verilere göre Erciyes’te kar kalınlığı 1 metre 17 santim olarak ölçüldü. Dağın zirvesinde ise kar kalınlığının 3 metreyi bulduğu tahmin ediliyor. Kar yağışının devam etmesi ve hafta içi olması nedeniyle kayak pistleri de önceki günlere göre boş kaldı. Gondollar, rüzgarın çıktığı zamanlarda geçici süreliğine çalıştırılmıyor. Kayak pistlerinin durumu ise anlık değişiyor. Yetkililer, kayak için geleceklerin açık – kapalı pistleri internet üzerinden takip edebileceklerini ifade etti. Erciyes Tekir Kapı’da her şeye rağmen az da olsa kızak yapan ve kar üstünde eğlenenler var.