Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Mart tarihinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Bakanlar Kurulu’nu toplayacağını söyledi.
Süleyman Şah ve Saygı Karakolu’na yapılan operasyonla ilgili muhalefet partilerinin Esad rejimi ile aynı çizgiye geldiklerini öne süren Erdoğan, "Bu asla bir geri çekilme, ecdadımızın ve tarihimizin emanetinden vazgeçme değildir. Yapılan iş sadece türbeyi korumakla görevli askerlerimizin oradaki topraklarımız korumakla görevli olan askerlerimizin can güvenliğini tehlikeye atmamak için başvurduğumuz geçici bir yol ve geçici bir taşıma işlemidir.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçici köy korucularından oluşan heyeti Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti.

Süleyman Şah Türbesi ve saygı Karakolu operasyonuna katılan ve destek veren güvenlik güçlerini tebrik eden Erdoğan konuşmasında, “Süleyman Şah Türbesi ecdadımızın ve tarihimizin bizlere bir emanetidir. Bugüne kadar bu emaneti titizlikle koruduk. Daha önce türbenin yeri iki defa değiştirilmişti bu üçüncü kez bir değişim oldu. Tabi yapılan barajlar sebebi ile bu değişiklikler olmuştu. Bu defa da olağanüstü güvenlik şartları nedeni ile türbe daha güvenli bir yere ‘nakli kubur’ ile aktarıldı. Bölgede bildiğiniz gibi çok çetin çatışmalar yaşanmaktadır. Operasyonun gerekçesi güçlüdür, icrası da başarıyla yürütülmüştür. Bu asla bir geri çekilme, ecdadımızın ve tarihimizin emanetinden vazgeçme değildir. Yapılan iş sadece türbeyi korumakla görevli askerlerimizin oradaki topraklarımız korumakla görevli olan askerlerimizin can güvenliğini tehlikeye atmamak için başvurduğumuz geçici bir yol ve geçici bir taşıma işlemidir.” değerlendirmesini yaptı.

“MUHALEFET PARTİLERİNİN ESAT REJİMİ İLE AYNI ÇİZGİYE GELMİŞ OLMALARI ESEF VERİCİDİR”

Türkiye’nin bu taşıma işlemi ile anlaşmalardan kaynaklanan hiçbir hakkından vazgeçmiş ve feragat etmiş olmadığını kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:
“Yine aynı şekilde toprağımız Suriye sınırları içerisinde mevcuttur. Şu anda bölge aynı şekilde askerlerimiz tarafından koruma altına alınacaktır, alınmıştır. Şuan için türbeyi korumakla görevleri askerlerimiz için can güvenliği bizim için her şeyden önde geliyor. Türbenin ve içindeki emanetlerin manevi değerlerine uygun şekilde muhafazası bizim için çok önemli. Bu taşınma işlemi ile Süleyman Şah Türbesi’ni ve oradaki askerlerimizi bizim karşı adeta bir şantaj aracı gibi kullanmak isteyenlerin oyunları da bozulmuş oluyor. Biz bu oyunları bozarken içerdeki bir takım çevrelerin çok ağır ifadelerle kendi devletine, kendi hükümetlerine ithamlar yöneltmeleri gerçekten çok üzücüdür, çok düşündürücüdür. Muhalefet partilerinin Esat rejimi ile aynı çizgiye gelmiş olmaları esef vericidir.”

“AYLARDIR BUNUN ÇALIŞMALARINI İLGİLİ BİRİMLERİMİZ, SİLAHLI KUVVETLERİMİZ HEP BERABER YAPTIK”

Erdoğan, Türkiye’nin daha önce yapmış olduğu Musul Konsolosluğu operasyonunu da hatırlatarak, “Bu mevcut operasyonda da olay bir haftalık, bir aylık değil. Aylardır bunun çalışmalarını ilgili birimlerimiz, silahlı kuvvetlerimiz hep beraber yaptık. Plan gayet irade altında yürütüldü. Saat geldi, an geldi ve yapılmak sureti ile de bu netice alındı. Türkiye bu tür kriz durumlarında kendi kararlarını verebilen, inisiyatif kullanabilen ve kendi operasyonlarını yürüten bir ülkedir. Bundan hep beraber guru duymamız gerekir.” şeklinde konuştu.

BAKANLAR KURULU TOPLANTISI

Erdoğan açıklamalarını “9 Mart’ta Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Bakanlar Kurulu’nu bir kez daha toplayacağımızı ifade etmek istiyorum. Ülkemizin yaşadığı bu önemli günlerde hükümetimizle, bakanlar kurulu üyelerimizle burada kapsamlı değerlendirmeler yapacak hem mevcut durumu ortaya koyacak hem de bundan sonrasına ilişkin hazırlıkları gözden geçireceğiz.” ifadesiyle tamamladı.