Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı Büyük Türkiye Esnaf Buluşması’nda açılan pankartları yorumladı. Erdoğan, pankartların zekice olduğunu belirtti. Konuşmasında, muhalefet partilerini de eleştirerek, 7 Haziran seçimlerinde birlik çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü’nün Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlediği Büyük Türkiye Esnaf Buluşması’na katıldı. Programda, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nihat Zeybekçi, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da hazır bulundu.

Program mehter takımının söylediği marşlar ve tiyatro sanatçısı Emin Olcay tarafından okunan ahilik duası ile başladı. Protokol konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, solanda açılan pankartları yorumladı. Erdoğan, ‘Ölüme gidelim dedin de mazot mu yok dedik’ pankartı için, “E haklı… Bu ülkede mazot için kuyruklarda az mı bekledik. Sadece benim esnaf kardeşim mazot için beklemedi. Benim çiftçi kardeşim de çok bekledi. Zaten siz mazotsuz kalmadınız, kalmayacaksınız.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan diğer pankartlar için de şu yorumu yaptı: “Burada bir ifade daha var: ‘Panik yok. Direksiyonda reis var. Hayırlı yolculuklar Türkiye’ bu da enteresan. Aramızda tabi hocalarımız var. Hocam zekayı görüyor musun? Pratik zeka bu işte. Hayatı paylaşan bu. Panik yok, direksiyonda reis var, hayırlı yolculuklar Türkiye. Bir pankart daha var, o da çok enteresan. Nedir o? ‘Paralel ya da dikey fark etmez, minibüsçü esnafı ihaneti affetmez’. İhanet edenlere gereken cevabı ben, minibüsçü esnafımızın da, diğer taksici esnafımızın da gereken cevabı milletçe vereceklerine inanıyorum. Şurada bir pankart daha gördüm. ‘Verin plakayı, bırakalım sigarayı’ diyor. Doğru söyleyin sigarayı bırakmaya var mısınız? Ben bu noktada Yeşilaycıyım. Ve sizden bu sözü aldıktan sonra, Büyükşehir Belediye Başkanıma diyorum ki; bununla ilgili olarak adımı da siz atacaksınız.”

MUHALEFETE YÜKLENDİ

Erdoğan, konuşmasında muhalefet partilerini de eleştirerek 7 Haziran seçimlerini işaret etti. Erdoğan, bu konuyla ilgili de şunları söyledi: Türkiye 7 Haziran’da 2023 hedefleri bakımından çok kritik bir seçime hazırlanıyor. Sizler bu ülkenin nabzısınız. İstanbul’da 4,5 yıllık belediye başkanlığım var. İstanbul ne haldeydi ne hale geldi biliyorsunuz. Çöp dağlarını, susuzluğu biliyorsunuz. Belediyeyi CHP’den almıştım. CHP’den aldığımız belediyeyi ne hale getirdik.

Çıkmış ne diyor; Merkez Ülke projesi. Ne varmış bu projede? 20 sene sonra işsizliği yüzde 5’e indireceğim. Öbür taraftan ‘bana 4 yıl verin işsizliği sıfırlayım diyor. Bu nasıl iş? Akşam başka sabah başka. Dürüst olacaksın dürüst. Bu millet yalanı affetmez.

Bizim birliğe, beraberliğe ihtiyacımız var. Şöyle bir ayağa kalkalım, çünkü malum terör örgütünü arkasına almış, bir siyasi parti var. Bunlar bu milleti böldüler. 6-7 Ekim’de biliyorsunuz, 50 vatandaşımızın ölümüne neden oldular. Utanmadan sıkılmadan birileri barış, öbür tarafta ölüm. Musluklardan kan akıtıyorlar.”