Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, restorasyonu tamamlanan Eyüp Sultan Türbesi’nin açılışını yaptı. Burada kısa bir konuşma yapan Erdoğan, “İstanbul’da 100’ü aşkın tarihi eseri ihya ettik. İhya etmeye de devam edeceğiz. Çünkü tarihinden kopuk milletlerin kültüründen kopuk milletlerin geleceği inşa etmeleri mümkün değildir.” dedi.

Eyüp Sultan Türbesi’nin 2011 yılında başlayan restorasyonu 4 yıl sonra sona erdi. Türbe, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı törenle açıldı. Açılışa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti milletvekilleri Ömer Çelik, Volkan Bozkır, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran ve vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesi konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Uzun süredir devam eden Eyüp Sultan Türbesi’nin restorasyonu bitti. Bugün resmen artık açılışını yapıyoruz. Restorasyon sırasında içerisini gezip gördüğüm zaman maalesef çok ciddi sıkıntıların yaşandığını gördüm. Çalınan çinilerden tutunuz da tabandaki tahribatlara varıncaya kadar. Duvardaki sıvalara varıncaya kadar birçok sıkıntıların ve özellikle türbenin iç mimarisindeki bu yanlışlar hakikaten üzüntü vericiydi.

Hassasiyetle ele alınan bu çalışma bugün sadece İstanbullulara değil inanıyorum ki dünyadaki tüm inananların ziyarete geldiği zaman Eyüp Sultan Camii’nin de türbenin de çok daha farklı bir hale gelmiş olduğunu görecektir. Emeği geçen tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. Gerek Kültür Bakanlığımız, gerek İstanbul Büyükşehir Belediyemiz gerek mimarından mühendisine, işçisine kadar tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum.

İstanbul’da 100’ü aşkın tarihi eseri ihya ettik. İhya etmeye de devam edeceğiz. Çünkü tarihinden kopuk milletlerin kültüründen kopuk milletlerin geleceği inşa etmeleri mümkün değildir. O yüzden tarihimiz bizim güç kaynağımızdır.” Mehmet Görmez’in dua etmesinden sonra açılış için türbeye geçildi. Erdoğan ve beraberindekiler Eyüp Sultan Camii'ni ve türbesini gezdi.