Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Iğdır’da bir grup kadının kendisine sırtlarını dönerek protesto etmesini, ‘Ne anlama geldiği belli de, tabii edebimiz müsaade etmez’ sözlerine tepki yağdı.

Erzurum İnsan Hakları Derneği Şube Başkanı Medeni Aygül ile kadın hakları savunucusu ve aktivist Firdevs Akova, Cumhurbaşkanı'nın kadınlara hakaratamiz eleştirisinin saygı sınırlarını zorladığını ifade ettiler. İHH Şube Başkanı Aygün, "Kadınlar demokratik tepkilerini ortaya koymuşlardır. Erdoğan'ın tepkilere, demokratik protestolara tahammülsüzlüğü var. Kendisi dışındaki bir varlığı kabul etmeyen farklı düşünceye sahip. Cumhurbaşkanı'nın eleştirel sözleri nezaket sınırları ötesinde. Tüm insanlara yaptığı hakaretler var. Her türlü hakareti ediyor Sayın Cumhurbaşkanı. Bu tür davranış ve sözlerini seçim psikolojisine bağlıyoruz. Doğru yaklaşım değil, Cumhurbaşkanı herkesin cumhurbaşkanı olmalı, bu tür davranışlarını kınıyoruz." dedi.

Kadın hakları savunucusu, aktivist Firdevs Akova ise cumhurbaşkanı da olsa kadınlara saygılı olması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı'nın 'Bu kadınlar neden sırtlarını dönüyor' diye oturup düşünmesi gerektiğini kaydeden Akova, "Hiçbir kadın böylesine protesto hareketinde bulunmaz. Bulunursa bunun arkasındaki sebepleri çok iyi araştırmalı ve anlamalı. Erdoğan'ın kendisini demokratik şekilde protesto eden kadınlara yönelik hakaret içeren eleştirel sözlerini üzülerek izledik ve utandık." şeklinde konuştu.