Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da toplu açılış törenine katıldı. Törende halka seslenen Erdoğan, Halkaların Demokratik Partisi (HDP) ve muhalefeti eleştirdi. Erdoğan, “Türkiye gerçekten çok ilginç bir süreci yaşıyor. Bütün partiler, bütün örgütler bir parti için seferber olmuş durumdalar. Bu nasıl kirli bir ittifaktır?” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da katıldığı törende 32 eser ve toplu hizmetin açılışını yaptı. Törende, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bilim ve Sanayi Bakanı Lütfi Elvan, Dışişleri Bakanı Ömer Çavuşoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de hazır bulundu.

Erdoğan’ın hedefinde başta HDP olmak üzere, diğer muhalefet partileri, Doğan medyası ve Hizmet Hareketi vardı. Erdoğan, Türkiye’de yapılan havalimanlarından bahsederken, sözü Hakkari’de inşa edilen havalimanına getirdi. Buranın açılışının 2 yıl önce yapılacağını ancak yaptırmadıklarını söyledi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hakkari’de 2 yıl önce havalimanını açacaktık ancak engellediler. Kim? Bölücü terör örgütü. İşlerine geldikleri zaman dağa gidip geliyorlar. Bu havalimanımızı niye engelliyorsunuz diye masaya oturup konuşmadılar. Çünkü onların derdi benim Kürt vatandaşlarıma hizmet etmek değil, onlar Kürt vatandaşımın siyasi iradesini sömürüyorlar. Buradan tüm Kürt kardeşlerime sesleniyorum. 7 Haziran’da bölücü terör örgütünün arkasında olduğu, bu siyasi zihniyete gereken dersi vereceğinize inanıyorum. Çünkü bunlar asla size hizmet etmeyecektir.”

“Türkiye gerçekten çok ilginç bir süreci yaşıyor.” diyen Erdoğan, muhalefet partilerini ‘kirli ittifak’ olarak değerlendirdi. Erdoğan, şöyle devam etti: “ Bütün partiler, bütün örgütler bir parti için seferber olmuş durumdalar. Ana muhalefet partisi kendisini bırakmış, bölücü örgütün güdümündeki partiye oy dileniyor. Milliyetçi olduğu iddiasındaki parti, ‘bölücü örgütün güdümündeki parti Meclis’e giremezse ülkede istikrarsızlık çıkacak’ diyor. Bölücü örgüt, silah da kullanarak bölge insanını bu partiye oy vermeye zorluyor. Hatta DHKP-C terör örgütü de bu partiye destek verdiğini açıkladı. Doğan medyası bu partinin eş başkanını yere göğe sığdıramıyor. Ermeni lobisi de aynı partiye desteğini ilan etti. Bir de Pensilvanya var. O da tüm umudunu bölücü örgütün güdümündeki partiye bağlamış durumda. Bu nasıl bin oyun, nasıl bir ihanettir? Bu nasıl kirli bir ittifaktır. Biz bu oyunları, bu ittifakı 2007’den hatırlıyoruz. 2011’den, 2013’deki Gezi olaylarından, 17-25 Aralık darbe girişiminden, 2014’deki seçimlerden biz bu kirli ittifakı çok iyi hatırlıyoruz.

Devlet içinde devlet kuracaklarmış. Haydi kur, kur bakalım. İşte bak, yargıda dökülmeye başladılar, emniyette dökülmeye başladılar, devletin kurumlarında yaptıkları ile dökülmeye başladılar. Ben ne demiştim; inlerine gireceğiz demiştim, hatırlayın. İnlerine girdik ve devam ediyor bu süreç. Ey Pensilvanya, daha dün her türlü hakareti ettiğin bir yapının gölgesine sığınmakta seni kurtarmayacak. Ey Doğan medyası ve yandaşları, bugüne kadar her fırsatta ortaya koyduğunuz iki yüzlülüğünüz bu defa işe yaramayacak.”