Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürüten Savcı Celal Kara’nın röportaj vermesine tepki gösterdi. Savcı Kara’nın darbe yaptıklarını itiraf ettiğini öne süren Erdoğan, “Bir hukuk devletinde ‘bence’ diyerek şahsi duygularını, şahsi çıkarlarını mensubu olduğu örgütü öne çıkaran savcı o koltukta kalamaz. Pişkin bir şekilde çıkıp konuşamaz.” dedi.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TÜMSİAD) Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde yapılan Genel Kurul Toplantısı’na katılan Erdoğan, Savcı Celal Kara’nın Can Dündar’a verdiği röportaj nedeniyle Cumhuriyet gazetesini eleştirdi. Erdoğan, “Bakın bir gazete Sevgililer Sevgilisi Peygamberimize hakaret eden, yani tüm Müslümanlara hakaret eden karikatürleri pervasızca yayınlayan gazete, bundan 4-5 yıl bir savcı ile ilgili çok ağır hakaretler ediyordu. Çok ağır manşetler atıyordu. Bugün bakıyorsunuz aynı gazete aynı savcıya sahip çıkıyor. Aynı savcıya iki gün üst üste sayfalarında yer veriyor.” diye konuştu.

Türkiye’yi sarsan 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını yürüten ve geçtiğimiz günlerde açığa alınan Savcı Celal Kara’ya da tepki gösteren Erdoğan, “O savcı da çıkmış 17 Aralık darbe girişimine nasıl yaptıklarını utanmadan, sıkılmadan itiraf ediyor. Allah aşkına! Hukukta ‘bence’ diye bir yaklaşım olabilir mi? Buradan adalet doğabilir mi? Bir hukuk devletinde ‘bence’ diyerek şahsi duygularını, şahsi çıkarlarını mensubu olduğu örgütü öne çıkaran savcı o koltukta kalamaz. Pişkin bir şekilde çıkıp konuşamaz. Bu, darbenin apaçık itirafıdır. Bu açıklamalar, ihanetin, illegal örgütlenmenin apaçık itirafıdır. Yargı, en başta içindeki ‘haşhaşileri’ temizlemeli, bünyesindeki zehri atmalıdır.” ifadelerini kullandı.

YOLSUZLUĞU SORUŞTURAN SAVCILARA ‘ANARŞİST’ ELEŞTİRİSİ

25 Aralık yolsuzluk soruşturmasını yürüten ve gözaltı emri polis teşkilatı tarafından yerine getirilmeyen Savcı Muammer Akkaş’a da sert eleştiriler yönelten Erdoğan, “Bu haşhaşilerin içlerinde olduğunu zaten biliyorlar. Ben de buna inanıyorum. Zarar gören sadece yargımız değil, zarar gören Türkiye. Twitter’dan, gazete sayfalarından adliye önlerinden savcılar, hakimler, keyfice açıklamalar yaptılar, yapıyorlar. Dünyanın neresinde bunun bir örneği var ya! Böyle bir şey olabilir mi? Sen anarşist misin? Nasıl olur da gelir bir savcı olarak adalet sarayının önünde broşür dağıtırsın ya! Böyle bir şeyi hayatımızda yaşamadık. Öğrencilik yıllarımızda bu tür şeyleri okulların önünde broşür dağıtırdık. Ama sen savcısın ya! Sen nasıl böyle şeyleri dağıtırsın?” şeklinde konuştu.