Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, TIR'ın dorsesine çarpan hafif ticari araçtaki 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Sürücü genç kız, yan koltukta yaşamını yitiren kardeşi için, "Beni bırakın kardeşime bakın. Ben iyiyim. Kaç dakika oldu. Onu kurtarın" diye bağırdı.

Kaza, saat 23.45 sıralarında, Kışla kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Merve Özer (23), kardeşi Taha Mert Özer (17) ve arkadaşları Furkan Erdoğan (17) ile birlikte gezmeye çıktı. Gülüç istikametine doğru gittikleri sırada, sürücü Merve Özer'in direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu araç park halindeki 67 LH 439 çekici plakalı TIR'ın dorsesine çarptı. Olay yerine gelen 112 ve itfaiye ekipleri, araçtan ilk olarak Furkan Erdoğan'ı çıkarttı. Furkan Erdoğan, ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Araç içerisinde sıkışan Merve Özer ve kardeşi Taha Mert Özer'i kurtarma çalışması başlatıldı. Aracın kapısının kesildiği sırada ekiplere bağıran Merve Özer, "Ya ben çıkarım. Mert’e baksın, bir sağlıkçı yok mu yalvarıyorum. Mert’i çekin. Ben iyiyim, Mert’e bakın. Mert’e baksanıza, Mert’i alın” diye sağlık görevlilerine seslendi. Merve Özer de ambulansa bindirilerek hastaneye götürüldü. Sıkıştığı yerden çıkarılan Taha Mert Özer'in ise hayatını kaybettiği belirlendi.

Kazayı haber alarak olay yerine gelen Merve ve Mert'in annesi Satı Özer, telaşla çocuklarını aradı. Kazazedelerin yakınları hastaneye akın etti. Acı haberi alan aile gözyaşlarına boğuldu. Kazada hayatını kaybeden Taha Mert Özer'in Ankara'ya bağlı Tatlak köyünde defnedileceği öğrenildi. Polis olayla ilgili tahkikat başlattı.