Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Özel Fatih Koleji öğrencileri, Cumhuriyet Ortaokulu tarafından düzenlenen '100 Temel Eser Okuma' yarışmasında dereceleri toplayarak yarışmaya damgasını vurdu.

Ereğli Cumhuriyet Ortaokulu tarafından organize edilen '100 Temel Eser Okuma' yarışmasında Özel Fatih’li öğrenciler güzel bir başarıya daha imza attı. Kitap okuma yarışmasında rakiplerini geride bırakan Fatih’li öğrencilerden Oğuz Alp Taş 1., Zeynep Şimal Tufan 2., Metehan Çimen ise 3. oldu. Düzenlenen törende 1. olan öğrencilere laptop, 2. olanlara tablet bilgisayar ve 3. olan öğrencilere ise çeyrek altın takdim edildi.

Öğrencileri sınava hazırlayan Fatih Ortaokulu Zümre Başkanı ve Türkçe Öğretmeni Mehmet Azman, öğrencilere planlı bir şekilde okuma alışkanlığı kazandırdıklarını ifade ederek, "Sene başından bu zamana kadar uyguladığımız sistem meyvelerini vermeye başladı. Öğrencilerimizde okuma alışkanlığı ve kitap sevgisi kazandırmak, onların iyi eğitim almalarına katkı sağlamak, güven duygularını geliştirmek, kitap okumaya olan ilgiyi artırmak en önemli amaçlarımızdandır. Ödül alan öğrencilerimize, okumanın sadece yarışma için değil, nefes aldığı sürece devam eden bir alışkanlık olması gerektiğini hatırlatarak, kendilerini tebrik eder, başarılarının devamını dilerim" dedi.