Kamuoyunda Karagümrük Çetesi olarak bilinen Nuri Ergin ve Vedat Ergin kardeşlerin annesi Sevil Ergin (73) vefat etti. Sevil Ergin'in Mihrimah Sultan Camii'ndeki cenaze namazına cezaevinden izinli çıkan oğlu Vedat Ergin de katıldı. Nuri Ergin adına cami duvarına "Canım annem hakkını helal et mekanın cennet olsun Nuri Ergin" pankartı asıldı.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Sevil Ergin, son yolculuğuna Karagümrük'ten uğurlandı. Cami duvarına "Canım annem hakkını helal et mekanın cennet olsun Nuri Ergin", "Sevgili Hacı Sevil Ergin annemizi kaybettik cennet mekanın olsun evlatların", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" pankartları asıldı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası olan Nuri Ergin'in katılamadığı cenaze törenine Sevil Ergin'in diğer oğlu Vedat Ergin cezaevinden izin alarak katıldı. Vedat Ergin için jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Metin Şentürk, İzzet Yıldızhan gibi sanatçıların yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı cenazede taziyeleri Vedat Ergin kabul etti. Cenazeye Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker de katılarak başsağlığında bulundu. Cenazeye katılanlar arasında eski Özel Harekat polisi Ayhan Çarkın da vardı.

Annesinin cenazesine gönderilen çelenkleri selamlayıp elini uzatan Vedat Ergin, cenaze namazı sonrası yaptığı konuşmada dost düşman herkese teşekkür etti. Edilen dualar ve alınan helalliğin ardından Vedat Ergin, annesinin tabutunu cenaze aracına kadar taşıdı. Ergin, cenazeye katılan vatandaşlarla birlikte cenaze aracının arkasından mezarlığa kadar yürüdü. Cenaze konvoyunda jandarma ve polislerin yanısıra cezaevi aracının da olduğu görüldü.