MHP Samsun milletvekili adayı olan Erhan Usta, "AKP iktidarında 13 çeyrektir Türkiye'de özel yatırımlar negatif yani 2011 yılının son çeyreğinden itibaren özel yatırımlar bir önceki çeyreğe göre sürekli düşüyor." dedi.

MHP Samsun İl Başkanlığı tarafından Serra Otel'de düzenlenen "basınla buluşma" toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın 'sağ kolu' olarak bilinen ve MHP'den Samsun birinci sıra milletvekili adayı olan Usta, kuralların hakim olmadığı ülkede sadece yabancının değil yerli sermayenin de kaçacağını söyledi.
2015 yılı büyüme rakamının yüzde 2'nin altında kalacağını iddia eden Kalkınma Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı Erhan Usta: "Bir ülkede ister yabancı ister yerli iş adamları olsun birisinin yatırım yapması için öncelikle bir öngörülebilirlik ve kurallara dayalı bir düzen olması lazım. Yani olaylara özgü Ahmet'e ayrı Mehmet'e ayrı kural, adalet işlettiğiniz zaman o ülkede bırakın yabancıyı yerli iş adamı bile yatırım yapmaz. AKP iktidarında 13 çeyrektir Türkiye'de özel yatırımlar negatif yani 2011 yılının son çeyreğinden itibaren özel yatırımlar bir önceki çeyreğe göre sürekli düşüyor. Bırakın yabancıyı yerli bile bu öngörülebilirlik içerisinde kendisiyle ilgili kuralsız bir yönetim tarzı içerisinde kendisini güvende hissetmeyen sermaye sahibi yatırım yapmıyor. Ekonomik, siyasi ve sosyal hayatımızda bu ülkede kurallı olmak zorundadır. Bir ülkede adalet ve yönetim herkese eşit mesafede yada aynı uzaklık yada aynı mesafede olması gerekir. Benim adamıma yakın diğerine uzak onun ticari hayatını engellerim yakın olanın önünü açarım gibi bir yaklaşım MHP'nin kabul edemeyeceği bir yaklaşımdır. Dolayısıyla kurallı olmak durumundayız." dedi.

Cumhurbaşkanı tarafından dile getirilen 'geçici kriz' söylemine atıfta bulunan Usta, "Şuan Türkiye kriz yaşıyor. Ama elinizin altındaki yüzlerce medya organı sayesinde halk bunu tam olarak dillendiremiyor. Mesela bir esnaf 'benim işlerim kötü' diyor ama haberleri izleyince ekonominin iyi olduğu yönde açıklamaları duyunca 'demek ki sadece benim işlerim kötü' diyerek kendisini avutuyor. Türkiye son 6 ayda değil aslında 2008'den beri patinaj yapıyor ve büyüyemiyor. Şimdi bir ekonomi büyüyemez ise ekonomik kaynak yaratamaz. Kaynak yaratamayan bir ekonomide de 'ben şu politikayı yapacağım' dediğinizde herkes size bu kaynağı nereden bulacaksınız? diye sorar. Son 3 yılda Türkiye ekonomisinin büyümesi yüzde 3'ün altında. 2015 büyüme tahminim benim yüzde 2'nin altında olacak. Bizimle beraber aynı kategoride olan ülkeler yüzde 5 büyürken biz yüzde 2 büyüyoruz. Yüzde 2 büyüyen bir ekonomide de küçücük bir harcamayı ortaya koyduğunuzda kaynak bulamazsınız. Büyüyemediklerini bir anlamda hükümet vaat edilenler için 'kaynak bulamazlar' diyerek itiraf ediyor. Yani yüzde 2 büyüyen bir ekonomide bunlara kaynak bulmak zor. Bu yüzden bizim beyannamemiz bir makro perspektif içerisinde hazırlandı. Sadece şunu yapacağız, bu kadar vereceğiz şeklinde taahhütler içeren bir beyanname değil üreterek ortaya bir şeyler koymaya yönelik bir beyanname. Türkiye'yi nasıl büyüteceğimize yönelik ciddi tedbirleri ortaya koyan bir beyanname." diye konuştu.

Toplantıya MHP İl Başkanı Ömer Süslü ile diğer milletvekili adayları ile çok sayıda partili katıldı.