MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, son yıllarda Türk polisinin ihtiyaç ve sorunlarında da belirgin bir artış olduğu söyledi. Ersoy, polisin, görevlerini yaparken karşılaştıkları zorluklar, terör maşalarının tahrik ve saldırıları, bunlara karşı siyasi otoritenin aymazlığı ve duyarsızlığı en temel açmazlardan bazıları olduğunu vurguladı.

MHP İl Başkanı Ersoy, polis teşkilatının kuruluşunun yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, polis teşkilatının kuruluş yıl dönümünü kutladı. Ersoy, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Türk milletinin emniyet ve asayişini sağlamak için fedakârca çalışan Türk Polis Teşkilatı’nın 170. kuruluş yıl dönümünün içinde bulunmaktayız. Sahip oldukları vatan sevgisiyle gece demeden, gündüz demeden faaliyetlerini yürüten polislerimizin bizim açımızdan kıymet ve önemi çok fazladır. Türk milletinin birliğini ve bütünlüğü korumak amacıyla gösterilen takdire şayan gayretin özünde ve merkezinde şüphesiz Türk polisi vardır. Bu itibarla emniyet teşkilatımızın tüm mensupları millet olarak iftihar kaynaklarımız arasındadır. Ne var ki, son yıllarda Türk polisinin ihtiyaç ve sorunlarında da belirgin bir artış olduğu ortadadır. Görevlerini yaparken karşılaştıkları zorluklar, terör maşalarının tahrik ve saldırıları, bunlara karşı siyasi otoritenin aymazlığı ve duyarsızlığı en temel açmazlardan bazılarıdır.”

POLİSİMİZE UZANAN HAKARETAMİZ SÖZLER VE KİRLİ ELLER AMACINA ULAŞAMAYACAK

İl Başkanı Ersoy, milletin musibetlerden, tehlikelerden ve tehditlerden muhafaza etmek için yoğun emek ve mesai sarf eden Türk polisine yönelik hakaretamiz sözler ve uzanan kirli eller asla amacına ulaşamayacağını söyledi. Bunların hak ettikleri karşılığı mutlaka alacaklarını ifade eden Ersoy, “Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Polis Teşkilatı’nın 170. Kuruluş yıl dönümünde, tüm polislerimizi kutluyor, görev başında hayatını kaybeden polislerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.